Επίσημο, νέα Bentley Bentayga EWB [video]

Επίσημο, νέα Bentley Bentayga EWB [video]

H βρετανική φίρμα και μέλος του Ομίλου Volkswagen μεγάλωσε το μεταξόνιο της Bentley Bentayga κατά 18 πόντους παρουσιάζοντας έτσι την Bentayga ΕWB, την μακρύτερη και πολυτελέστερη έκδοση του SUV από το Crewe.

H Βentayga από το λανσάρισμα της το 2015, έχει σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το 2021, το μοντέλο αποτέλεσε το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων της Bentley παγκοσμίως. Ο κατασκευαστής όμως θέλoντας να κάνει το μοντέλο ακόμα πιο πολυτελές, παρουσίασε την Bentley Bentayga EWB (Extended Wheel Base).

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, το μεταξόνιο της EWB είναι κατά 180 mm πιο μακρύ από την συμβατική Bentayga. Ως αποτέλεσμα, το συνολικό μήκος της έχει φτάσει τα 5.322 mm. Το μεγαλύτερο μεταξόνιο σημαίνει ότι η Bentley Bentayga EWB προσφέρει κορυφαίo επίπεδo άνεσης για τους πίσω επιβάτες.

Η καμπίνα της Bentley Bentayga EWB χρησιμοποιεί υλικά κορυφαίας ποιότητας και ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι οι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να εξατομικεύσουν το μοντέλο τους ανάμεσα από ένα τρισ. διαφορετικούς συνδυασμούς!

Ωστόσο, όπως θα περίμενε κάποιος, το Crewe δεν περιορίστηκε μόνο στον περισσότερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Ο Βρετανός κατασκευαστής τοποθέτησε για τους πίσω επιβαίνοντες καθίσματα αεροπορικού τύπου τα οποία ισχυρίζεται ότι είναι τα πιο προηγμένα καθίσματα που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Bentley Bentayga EWB

Οι επιλογές ρύθμισης των καθισμάτων είναι αμέτρητες, ενώ διαθέτουν δυνατότητα ανάκλησης 40°. Επιπλέον, η Bentley έχει εξοπλίσει το SUV της με σύστημα κλιματισμού το οποίο μπορεί να αλλάξει αυτόματα τις ρυθμίσεις του μετρώντας τη θερμοκρασία των επιβατών και το επίπεδο υγρασίας. Επίσης, με την βοήθεια αισθητήρων πίεσης, το κάθισμα μπορεί να ρυθμίσει αυτόματα τη στάση των επιβατών. Παράλληλα, τα κεντρικά υποβραχιόνια και τα υποβραχιόνια στις πίσω πόρτες είναι θερμαινόμενα, ενώ για πρώτη φορά σε μοντέλο της Bentley οι πίσω πόρτες μπορούν να κλείσουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Εξωτερικά, στο εμπρός μέρος της Bentley Bentayga EWB δεσπόζει μια διαφορετική γρίλια συγκριτικά με τη στάνταρ Bentayga, ενώ το μοντέλο πατάει πάνω σε 10άκτινους τροχούς 22".

Bentley Bentayga EWB

Κάτω από το καπό, βρίσκεται ο 4 lt twin-turbo V8 απόδοσης 550 PS και 770 Nm. Η ισχύς περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Το σπριντ για τα 100 km/h από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 4,6" και η τελική ανέρχεται στα 290 km/h.

H Bentley Bentayga EWB θα κυκλοφορήσει μόνο σε επιλεγμένες αγορές, με τα πρώτα κομμάτια να παραδίδονται στους αγοραστές τους προς το τέλος του χρόνου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube