Επίσημο: Mercedes-AMG S 65 Final Edition

Επίσημο: Mercedes-AMG S 65 Final Edition

Η τελευταία βερσιόν της AMG S 65 αποτελεί ένα συλλεκτικό κομμάτι για τους φαν του γερμανικού V12 και θα φτιαχτεί σε μόλις 130 αυτοκίνητα.

Η περιορισμένης παραγωγής S 65 Final Edition από τη Mercedes-AMG σηματοδοτεί τη μακρά επιτυχημένη θητεία του μοτέρ V12 biturbo των έξι λίτρων κάτω από το καπό της S-Class.

H ειδική αυτή έκδοση θα κατασκευαστεί σε 130 κομμάτια και απευθύνεται στους λάτρεις των μοναδικών αυτοκινήτων και τους φαν του 12κύλινδρου μοτέρ πάνω σε μεγάλες μπερλίνες. Και ως τέτοια, πέρα από την εμφάνιση και την υψηλή απόδοση, ενσωματώνει πληθωρικό στάνταρ εξοπλισμό.

Αναλυτικότερα, η S 65 Final Edition διατίθεται αποκλειστικά σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, σπέσιαλ πολύ-ακτινωτές ζάντες των 20”, γρίλιες στους αεραγωγούς σε ματ μπρονζέ απόχρωση και διακριτικά «AMG» στις πίσω κολόνες. Το μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα στις μπούκες της εξάτμισης συμπληρώνει την εξωτερική εμφάνιση.

Mercedes-AMG S 65 Final Edition

Ο μοναδικός χαρακτήρας του αυτοκινήτου συνεχίζεται και στην καμπίνα. Το σαλόνι της S 65 Final Edition είναι ντυμένο με μαύρο δέρμα nappa που κάνει αντίθεση με τις «χάλκινου» χρώματος ραφές και με τα ανθρακονημάτινα διακοσμητικά στοιχεία με λεπτό χάλκινο πλέγμα, δίνοντας το μοναδικό στίγμα της περιορισμένης και «εξόδιας» έκδοσης. Οι ραφές στα πατάκια δημιουργούν επίσης χρωματική αντίστιξη με τη χάλκινη απόχρωσή τους.

Mercedes-AMG S 65 Final Edition
Στην κεντρική κονσόλα, το ειδικό πλακίδιο της ειδικής αυτής έκδοσης, που για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο των φωτογραφιών αναγράφει «1 of 130», επιβεβαιώνει την περιορισμένη παραγωγή του αυτοκινήτου. Άλλα χαρακτηριστικά εξατομίκευσης του μοντέλου περιλαμβάνουν το ένθετο «AMG Edition» στο τιμόνι και φωτισμό περιβάλλοντος καμπίνας επίσης στο χρώμα χαλκού.

Mercedes-AMG S 65 Final Edition

Η μέγιστη προσοχή στη λεπτομέρεια επιδεικνύεται και στο χώρο του κινητήρα: Το σήμα του ανθρώπου που μοντάρισε τον κινητήρα, «One Man - One Engine», είναι ειδικού σχεδιασμού και φινιρισμένο σε μαύρο αντί για το σύνηθες ασημένιο. Το μοτέρ με ισχύ 630 άλογα και ροπή 101,9 kgm από τις 2.300 έως τις 4.300 rpm, παραμένει ο κορυφαίος κινητήρας V12 της Mercedes-Benz, υποστηρίζοντας τη δυναμική οδήγηση, αλλά και την ομαλή λειτουργία.

Mercedes-AMG S 65 Final Edition

Το εύρος του βασικού εξοπλισμού καλύπτει κάθε δυνατή επιθυμία: Από την πανοραμική οροφή MAGIC SKY CONTROL μέσω του πακέτου Warmth έως την πίσω σουίτα First Class, με ξεχωριστά καθίσματα και κονσόλα μεγάλου μεγέθους που περιλαμβάνει μέχρι και θερμαινόμενες ποτηροθήκες, ενώ 12 ηλεκτρικοί κινητήρες προσαρμόζουν το κάθε κάθισμα με ακρίβεια στο σωματότυπο του επιβάτη. Το εξαιρετικό highlight είναι το κάθισμα «Executive» του συνοδηγού που διαθέτει υποπόδιο και ρύθμιση πλάτης που την ξαπλώνει σε γωνία μέχρι 43,5° για ιδανική θέση ανάπαυσης. Το δε στάνταρ πακέτο «AMG Driver» επιτρέπει στην S 65 Final Edition να πιάσει τελική ταχύτητα 300 km/h.

Mercedes-AMG S 65 Final Edition

Για να προστατεύσει αυτή τη συλλεκτική S-Class από τη σκόνη στο γκαράζ, ο κάθε πελάτης θα εφοδιάζεται επίσης με μια εξατομικευμένη κουκούλα AMG με την επιγραφή «AMG S 65 FINAL EDITION» και σε χρώμα που ταιριάζει με την έκδοση.

Mercedes-AMG S 65 Final Edition

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube