Επίσημο: Hennessey Venom F5 Roadster [video]

Επίσημο: Hennessey Venom F5 Roadster [video]

H Hennessey δημιούργησε το Venom F5 με στόχο να αποτελέσει την απόλυτη έκφραση ενός hypercar. Τώρα παρουσιάζει και τη Roadster εκδοχή του, για όσους προτιμούν να απολαμβάνουν open-top τα 1.842 PS του «Fury» V8 κινητήρα.

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα παρουσία στο φετινό The Quail, A Motorsports Gathering του Monterey θα είναι αυτή της Hennessey, όπου θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο κοινό το Venom F5 Roadster. Η ανοικτή εκδοχή του Venom F5 είναι παρόμοια σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη με την κουπέ έκδοση, διαφοροποιείται όμως αισθητικά σε αρκετά σημεία, ενώ διατηρεί το συνολικό βάρος στα 1.405 kg. 

Ξεκινώντας από το πάτωμα, η εταιρία χρησιμοποιεί ένα monocoque σασί από ανθρακονήματα, ελαφρά ενισχυμένο για την περίσταση. Η οροφή του, ωστόσο, δεν είναι ηλεκτρικά αναδιπλούμενη αλλά ασφαλίζει μέσω τεσσάρων μπουλονιών γρήγορης απελευθέρωσης και δύο επιπλέον λαβών. Η κατασκευή του πάνελ γίνεται εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, με μία κομψή επένδυση Alcantara στο εσωτερικό. Όσο για το βάρος, περιορίζεται στα 8 κιλά, έτσι ώστε να μην δυσκολεύει το χρήστη στην απομάκρυνση και κατόπιν στην επανατοποθέτησή της. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο, δε, έχει να κάνει με την αποθήκευση της, καθώς πέρα από την ποιοτική θήκη από μαλλί Merino, οι άνθρωποι της εταιρίας προσφέρουν στον τυχερό αγοραστή και ένα γλυπτό βάθρο, να τη στολίσει ως αυτόνομο έργο τέχνης στο γκαράζ του…

Περνώντας στον κινητήρα, παραμένει ο «Fury» V8 των 6,6 λίτρων με το twin-turbo σύστημα εισαγωγής. Η συνολική του ισχύς ανέρχεται στα 1.842 PS και η ροπή στα 1.617 Nm, τα οποία στέλνονται αποκλειστικά στον πίσω άξονα, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μονού συμπλέκτη. Στα χαρτιά, το μοτέρ αυτό είναι ικανό να κινήσει το υπεραυτοκίνητο με ταχύτητες άνω των 300 mph (482 km/h) οπότε θεωρείται βέβαια πως κάποια στιγμή θα σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για ανοικτό αυτοκίνητο που σήμερα κατέχει το Hennessey Venom GT Spyder με 265,6 mph (427 km/h).

Hennessey Venom F5 Roadster

Στο κέντρο του αυτοκινήτου, πίσω από τα καθίσματα, η Hennessey επέλεξε να τοποθετήσει ένα νέο ειδικά επεξεργασμένο κρύσταλλο ώστε να αποκαλύψει το διαμέρισμα του κινητήρα. Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, στην προκειμένη περίπτωση, προέρχεται από τις καλύπτρες των αεροσκαφών.

Μεταξύ άλλων, οι άνθρωποι της εταιρίας προσφέρουν στον τυχερό αγοραστή και ένα γλυπτό βάθρο, για να στολίζει την αποσπώμενη οροφή ως αυτόνομο έργο τέχνης στο γκαράζ του.

Έτσι, μπορεί να αντέχει σε υψηλές δυνάμεις, ταχύτητες 500 km/h και σε θερμοκρασίες 540+ βαθμών κελσίου. Περιμετρικά, μπορεί κανείς να παρατηρήσει τις οπές που έχουν ανοιχτεί στο πλαίσιο από ανθρακόνημα, καθώς και στα φιλέτα από αλουμίνιο, οι οποίες είναι εκεί για να εξυπηρετούν τις ανάγκες ψύξης του μοτέρ. 

Hennessey Venom F5 Roadster

Συνολικά θα παραχθούν 30 αριθμημένα κομμάτια, στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Τέξας. Το καθένα από αυτά θα παραμετροποιείται σε ένα βαθμό ανάλογα με τις απαιτήσεις του αγοραστή, ώστε να παραμένει μοναδικό. Η παραγωγή θα ξεκινήσει προς τα τέλη του έτους. Όσο για τις παραγγελίες, η Hennessey δεν ανησυχεί πως θα πάρει πολύ καιρό για να κλείσει η λίστα. Και μιλάμε για ένα αυτοκίνητο με αρχική τιμή 3 εκ. δολάρια. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube