Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mazda CX-30

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mazda CX-30

Η Mazda φιλοδοξεί με το νέο της SUV να μπει στην παγκόσμια αγορά της κατηγορίας. 

H Mazda παρουσίασε στη Γενεύη το νέο της SUV, το CX-30. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που είναι «χτισμένο» πάνω στην τελευταία έκδοση του Mazda 3 και έρχεται να τοποθετηθεί στην κατηγορία του δημοφιλούς Nissan Qashqai. 
Με το CX-30 η Mazda θέλει να πάρει σημαντικό μερίδιο από την πίτα των παγκόσμιων πωλήσεων της κατηγορίας των SUV και είναι χαρακτηριστική η αποστροφή των Ιαπώνων κατά την παρουσίασή του στη Γενεύη, όταν είπαν πώς πρόκειται για ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο που θα κατασκευάζεται σε διάφορα εργοστάσια ανά τον κόσμο. 
Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο υπακούει στη «σχολή Kodo» της εταιρείας και θα συνδυάζει «την ομορφιά ενός κουπέ με τα σκληροτράχηλα χαρακτηριστικά ενός SUV». 

Η γκάμα κινητήρων του μοντέλου αποτελείται από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου προδιαγραφών Euro 6d-TEMP που συνδυάζονται είτε με εξατάχυτο χειροκίνητο είτε με αυτόματο κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Όλες οι κινητήρες βενζίνης έρχονται με το υβριδικό σύστημα M Hybrid της Mazda για βελτιωμένη απόδοση. 
Το CX-30 εξοπλίζεται επίσης και με τον τελευταίας τεχνολογίας κινητήρα Skyactiv-X της Mazda.

Όλες οι εκδόσεις του CX-30 θα έχουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος i-Activ AWD για το οποίο η Mazda αναφέρει ότι προσφέρει καλύτερη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες οδήγησης χωρίς να επηρεάζει την κατανάλωση καυσίμου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube