Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο Volkswagen T-Roc

Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο Volkswagen T-Roc

Το Volkswagen T-Roc φρεσκαρίστηκε εσωτερικά και εξωτερικά, τέσσερα χρόνια μετά τη πρώτη κυκλοφορία του.

Τέσσερα χρόνια μετά τη πρώτη κυκλοφορία του και με περισσότερες από 1 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως το Volkswagen T-Roc ανανεώθηκε εντός και εκτός.

Εξωτερικά, το νέο T-Roc έχει ανανεωμένους προβολείς εμπρός και καινούργια σχεδίαση στην γρίλια την οποία διατρέχει μια δέσμη φώτων LED, με την φρεσκαρισμένη εικόνα εμπρός να συμπληρώνουν τα νέα φώτα ημέρας και ο ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας.

Στο πίσω μέρος οι προβολείς είναι επίσης ανασχεδιασμένοι όπως και ο πίσω προφυλακτήρας. Το νέο T-Roc θα διατίθεται με ζάντες νέας σχεδίασης από 16” μέχρι 19”. 

Volkswagen T-Roc

Στο εσωτερικό του νέου T-Roc το φρεσκάρισμα της Volkswagen είναι μεγαλύτερο σε έκταση, με την πρώτη είδηση να αφορά τα υλικά. Μετά τα παράπονα για τα σκληρά πλαστικά του απερχόμενου μοντέλου, η VW αναφέρει ότι στο νέο μοντέλο έχει κάνει εκτενή χρήση μαλακών πλαστικών στο ταμπλό.

Στάνταρ πλέον σε όλες τις εκδόσεις θα είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 8”, ενώ στον τομέα του infotainment, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται οθόνη αφής 6,5” με τους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης σε μεγαλύτερες 8” και 9,2”. Το infotainment διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth, έλεγχο ήχου συζήτησης, Αpple CarPlay, Android Αuto και ενσωματωμένη κάρτα SIM που δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία WeConnect της VW. 

Το τιμόνι είναι πολυλειτουργικό με καταγωγή από το τελευταίο Golf, ενώ ο λεβιές ταχυτήτων είναι ανασχεδιασμένος όπως και τα χειριστήρια του κλιματισμού στην κεντρική κονσόλα.

Volkswagen T-Roc

Το T-Roc R θα συνεχίσει να βρίσκεται στη γκάμα ως η ναυαρχίδα του crossover της VW. Το ανανεωμένο T-Roc R έχει ειδικά σχεδιασμένο εμπρός και πίσω προφυλακτήρα με μαύρες λεπτομέρειες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός,  ζάντες 18”, καθρέφτες σε απόχρωση αλουμινίου και πίσω προβολείς πιο σκούρας απόχρωσης. Επιπροσθέτως έχει τέσσερις απολήξεις εξάτμισης οι οποίες βρίσκονται κάτω από τον διαχύτη. Στη καμπίνα, το T-Roc R εξοπλίζεται με τιμόνι flat-bottomed, μπάκετ καθίσματα, πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι και με οθόνη 9,2'' για το infotainment.

Το φρεσκαρισμένο T-Roc διαθέτει πλέον περισσότερα συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό συγκριτικά με τον προκάτοχο του, όπως τα IQ Drive Travel Assist, Predictive ACC και σύστημα Park Assist με μεγαλύτερες δυνατότητες

Volkswagen T-Roc

Στο τομέα των κινητήρων, στους κινητήρες βενζίνης εξακολουθούν να βρίσκονται ο 1.0 TSI απόδοσης 110 PS, ο 1.5 ΤSΙ απόδοσης 150 PS και ο 2.0 TSI με 190 PS. Στους ντίζελ κινητήρες υπάρχει μόνο ένας δίλιτρος TDI με απόδοση 115 PS ή 150 PS. 

Στην γκάμα του T-Roc θα βρίσκεται ένα 6άρι χειροκίνητο σασμάν και το 7άρι αυτόματο DSG. Tα δίλιτρα σύνολα μπορούν να συνδυαστούν και με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion.

Το Τ-Roc R παραμένει φυσικά τετρακίνητο με ισχύ 300 PS από τον 2.0 TSI και θα συνδυάζεται με το 7άρι αυτόματο κιβώτιο DSG.

To ανανεωμένο T-Roc αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αγορές της Ευρώπης στις αρχές του 2022. Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί προς το παρών αλλά αναμένονται αυξημένες σε σχέση με τον προκάτοχο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τιμή του μοντέλου με τον 1,0 TSI αναμένεται να είναι αυξημένη κατά €1.900 στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube