Επίσημο: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του νέου Kia XCeed

Επίσημο: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του νέου Kia XCeed

Η Kia μιλά για το πρώτο CUV (crossover utility vehicle) - Στις 26 Ιουνίου τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Ενόψει της επίσημης παρουσίασης που θα γίνει στις 26 Ιουνίου, η  Kia Motors έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα του νέου XCeed.Βέβαια, νωρίτερα είχαν διαρρεύσει κάποιες φωτογραφίες, αλλά τώρα αυτή είναι η πρώτη επίσημη που έρχεται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την εταιρεία δεν πρόκειται για ένα SUV αλλά για μια πιο σπορ εναλλακτική πρόταση που η Kia την ονομάζει CUV (crossover utility vehicle) και αντιπροσωπεύει μια σπορ εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά μεγαλύτερα SUV.

Η εμφάνιση του XCeed, που θυμίζει κουπέ, είναι προϊόν του ευρωπαϊκού κέντρου σχεδιασμού της Kia στη Φρανκφούρτη και σχεδιάστηκε υπό την καθοδήγηση του Gregory Guillaume, αντιπροέδρου σχεδιασμού για την Kia Motors Europe. Ο συνδυασμός της μεγαλύτερης απόστασης από το έδαφος με την υψηλότερη θέση οδήγησης δημιουργούν μια πιο σπορ αίσθηση από ένα παραδοσιακό SUV, την ώρα που η ορατότητα του οδηγού είναι σαφώς καλύτερη από αυτή που προσφέρει ένα συμβατικό οικογενειακό αυτοκίνητο.

Οι σχεδιαστικές επιλογές που υιοθετήθηκαν εγγυώνται, σύμφωνα με την Kia, πως οι εσωτερικοί χώροι και ο χώρος των αποσκευών θα είναι ανταγωνιστικά αυτών των δημοφιλών SUV της κατηγορίας. Ο Emilio Herrera, διευθύνων σύμβουλος της Kia Motors Europe δήλωσε σχετικά με το νέο XCeed πως ο σπορ σχεδιασμός και η οδική συμπεριφορά του το καθιστούν πιο επιθυμητό ακόμη και από μεγαλύτερα SUV. Το XCeed, συμπλήρωσε οHerrera, προσφέρει ευελιξία και την έξυπνη διαχείριση των χώρων ενός παραδοσιακού SUV, και όλα αυτά σε μια συσκευασία πιο συμπαγή και με σαφώς πιο σπορτίφ προσανατολισμό.

Το XCeed αναμένεται να χρησιμοποιεί τους βενζινοκινητήρες 1.0 Τ-GDi (120 PS) και 1.4 T-GDi (140 PS), τον πετρελαιοκινητήρα SmartStream (136 PS) της KIA, ενώ υπάρχουν φήμες για μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση με συνολική απόδοση που θα ξεπερνά τους 200 PS.

Προς το παρόν εκείνο που έχει ανακοινωθεί για το υβριδικό (έχει ήδη ανακοινωθεί τόσο για το XCeed όσο και για το Ceed Sportwagon) είναι ένα παρόμοιο σύστημα κίνησης με αυτό που χρησιμοποιείται από το υφιστάμενο Kia e-Niro: Βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων με ένα ηλεκτρομοτέρ που αποδίδουν σε συνδυασμό 140 άλογα. Αυτό θα σήμαινε αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km από την μπαταρία των 8,9kWh και τις εκπομπές CO2 λίγο πάνω από τα 30 g/km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube