Επίσημο: Αυτές είναι οι νέες Mercedes S-Class Coupé και Cabriolet [video]

Επίσημο: Αυτές είναι οι νέες Mercedes S-Class Coupé και Cabriolet [video]

Θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Ήταν αναμενόμενο ύστερα από την ανανέωση της 4θυρης έκδοσης της S-Class να ακολουθήσουν οι Coupé και Cabriolet.
 
Ιδού λοιπόν οι πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για τα δύο μοντέλα που θα δούμε από κοντά την ερχόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Φρανφούρτης
 
Ακολουθώντας την 4θυρη «αδελφή» στις δύο αυτές πιο ειδικές εκδόσεις έχουμε εξωτερικές σχεδιαστικές αλλαγές που περιλαμβάνουν νέα μάσκα, διαφορετικούς προβολείς με τριπλή σειρά LED ημέρας, ξανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και νέο φωτιστικό μοτίβο στα πίσω φώτα.
 
Οι κορυφαίες εκδόσεις της γκάμας που φέρουν την υπογραφή της AMG διαθέτουν διαφορετική μάσκα, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και επιπλέον διακοσμητικά στοιχεία περιμετρικά του αμαξώματος.
 
 
Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα ψηφιακά όργανα και νέα οθόνη πολυμέσων, που προσφέρουν την επιλογή ανάμεσα σε γραφικά classic, sporty και progressive. Υπάρχουν επίσης νέα χειριστήρια αφής για το σύστημα infotainment, ένα βελτιωμένο cruise control με χειριστήρια στο ξανασχεδιασμένο τιμόνι, ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης για smartphone, καθώς και νέος κρυφός φωτισμός LED σε 64 διαφορετικά χρώματα.  
 
Πρωτιά αποτελεί το σύστημα Energising Comfort Control, που διασυνδέει τον κλιματισμό, τον αρωματισμό της ατμόσφαιρας, τα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, το φωτισμό και το ηχοσύστημα  με σκοπό την άνεση και την ευεξία του οδηγού, σύμφωνα με έξι διαφορετικά προγράμματα: freshness, warmth, vitality, joy, comfort και training (φρεσκάδα, θαλπωρή, ζωτικότητα, χαρά, άνεση και άσκηση)!
 
 
Κάτω από το καπό ο βασικός κινητήρας ορίζει την έκδοση S450 4Matic, με τον 3λιτρο V6 των 367 ίππων. Η S560 4Matic εξοπλίζεται με τον 4λιτρο V8 κινητήρα της AMG GT, αποδίδοντας 469 ίππουςΗ ανανεωμένη S63 αντικαθιστά τον biturbo 5.5 V8 με μια ισχυρότερη έκδοση του 4.0 V8 με τα δύο τούρμπο. Η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί κατά 26 ίππους, στους 620 PS, αλλά η ροπή παραμένει στα 91,8 kgm. To νέο μοντέλο κάνει το 0-100 km/h σε 3,5”, δηλαδή 0,5” πιο γρήγορα από το παλιό. Η κορυφαία έκδοση S65 συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον διτούρμπινο V12 των 630 PS και των 102,0 kgm.
 
Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με το νέο 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC της Mercedes, εκτός τις S65 Coupé/Cabriolet, που «φορούν» το παλιό 7τάχυτο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube