Επίσημο: Aston Martin Vantage AMR

Επίσημο: Aston Martin Vantage AMR

Ελαφρύτερη Vantage με χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων σε περιορισμένη παραγωγή 200 μονάδων.

Στα πλαίσια της πρεμιέρας του FIA World Endurance Championship Super Season στην πίστα Spa-Francorchamps, η Aston Martin παρουσίασε τη νέα Vantage AMR, μια ειδική έκδοση του μοντέλου η οποία εξοπλίζεται με ένα νέο μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων και θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 200 μονάδων.

Aston Martin Vantage AMR

Ο twin-turbo V8 4,0 λίτρων αποδίδει 510 PS στις 6.000 rpm και 625 Nm ροπής μεταξύ 2.000-5.000 rpm με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. Η είδηση εδώ είναι το μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων της Graziano με την πρώτη ταχύτητα τύπου "dog leg" που σε συνδυασμό με το νέο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης προσφέρουν μια ακόμη πιο έντονη οδηγική εμπειρία. Το κιβώτιο εξοπλίζεται με το σύστημα AMSHIFT που ελέγχει τη θέση του συμπλέκτη, του γκαζιού και την επιλεγμένη σχέση, μιμούμενο την τεχνική heel-and-toe των έμπειρων οδηγών, επιτρέποντας παράλληλα ανέβασμα ταχυτήτων με τέρμα γκάζι.

Επιπλέον, η αφαίρεση του αυτόματου κιβωτίου και τα στάνταρ carbon ceramic φρένα είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους κατά 95 kg σε σύγκριση με την απλή Vantage. Τέλος, η ενεργή ανάρτηση με τεχνολογία Skyhook προσφέρει τις επιλογές Sport, Sport + και Track.

Όσο για τις επιδόσεις, η επιτάχυνση 0-97km/h ολοκληρώνεται σε 3,9" (-0,4" πιο αργά σε σύγκριση με την αυτόματη Vantage) και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 314 km/h.

Aston Martin Vantage AMR

Ο Andy Palmer, Πρόεδρος και CEO της Aston Martin Lagonda δήλωσε: «Όταν ήρθα σε αυτή την εταιρεία, οι πελάτες μας ρωτούσαν και εγώ ως μηχανικός κιβωτίων ταχυτήτων και οδηγός αγώνων τους υποσχέθηκα πως πάντα θα υπάρχει η επιλογή χειροκίνητου κιβωτίου στη γκάμα μας. Η Vantage AMR όχι απλά τιμά αυτή την δέσμευσή, αλλά μας κάνει να ξεχωρίζουμε ανάμεσα στους ανταγωνιστές μας με το να προσφέρουμε μια έκδοση με τρία πεντάλ. Σε ένα κόσμο αυτόνομων ρομπο-ταξί, η Aston Martin θα συνεχίσει να εξελίσει την τέχνη και την επιστήμη της γρήγορης οδήγησης. Με την Vantage AMR δημιουργήσαμε ένα μοντέρνο sportscar που επιβραβεύει την προσπάθεια και τη συγκέντρωση του οδηγού, ως ένα αντίδωτο στην οδήγηση ηλεκτρονικών παιχνιδιών. »

Από τις 200 Vantage AMR που θα κατασκευαστούν, οι 141 θα προσφερθούν σε αποχρώσεις Sabiro Blue, Onyx Black, China Grey ή White Stone. Τα υπόλοιπα 59 μοντέλα θα αποτελούν φόρο τιμής στη νίκη της Aston Martin στο Le Mans του 1959, αποκλειστικά διαθέσιμα σε συνδυασμό αποχρώσεων Stirling Green και Lime, με εσωτερικό από Dark Knight Leather και Alcantara.

Η τιμή της Vantage AMR στη Γερμανία ξεκινά από τα €184.995 (€209.995 για τις Vantage 59) και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν από το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Η Aston Martin ανακοίνωσε πως το μηχανικό κιβώτιο 7 σχέσεων θα είναι διαθέσιμο ως επιλογή και στην απλή Vantage από το πρώτο τρίμηνο του 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Επίσημο: Νέα «μικρή» Aston Μartin Vantage [30 φωτ. + video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube