Επίσημο: Ανανεωμένo SEAT Ibiza [video]

Επίσημο: Ανανεωμένo SEAT Ibiza [video]

Το best seller μοντέλο της SEAT, το Ibiza, ανανέωσε εικόνα… και περιεχόμενο, όντας έτοιμο για τις νέες προκλήσεις στην κατηγορία των σουπερμίνι.

Με περισσότερες από 6 εκ. πωλήσεις, το Ibiza, αποτελεί αν μη τι άλλο το βαρύ πυροβολικό της ισπανικής φίρμας. Με την 5η γενιά του μοντέλου να μετρά ήδη 4 χρόνια στις αγορές, έφθασε η ώρα για το φρεσκάρισμα της ώστε να συνεχίσει με τις ίδιες αξιώσεις στην απαιτητική και συνάμα δημοφιλή κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Με την εικόνα του μοντέλου να είναι μοντέρνα και «αιχμηρή» ήδη, οι ντιζάινερς της SEAT, προχώρησαν σε στοχευμένες και λεπτές επεμβάσεις για να μην αλλοιώσουν το επιτυχημένο παρουσιαστικό της.

Έτσι, στην ανανεωμένη έκδοσή του, διακρίνει κανείς τα ενσωματωμένα στους προβολείς φώτα ημέρας τεχνολογίας LED, τις ανασχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου (2 νέα σχέδια σε 17άρες ζάντες και ένα νέο σε 18άρα διάσταση) και φυσικά το νέο λογότυπο που κοσμεί την πέμπτη πόρτα, το οποίο φέρει ολογράφως το όνομα του μοντέλου στα νέα πρότυπα της φίρμας. Επίσης, υπάρχουν και δυο νέοι χρωματικοί συνδυασμοί για το αμάξωμα, το «Asphalt Blue» και το «Sapphire Blue».

 

SEAT

Στην καμπίνα, τον πρώτο λόγο έχει η νέα κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής των 8,25’’ η οποία δύναται στον προαιρετικό εξοπλισμό να μεγαλώσει στις 9,2’’. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 10,25’’ συνεχίζει να δίνει κανονικά το παρών και στο ανανεωμένο Ibiza, με τα πλαστικά ωστόσο που ντύνουν το πάνω μέρος του ταμπλό να είναι πλέον από ποιοτικότερα αφρώδη υλικά.

Επίσης, στις εκδόσεις FR και Xcellence, το ανανεωμένο Ibiza προσφέρει νέας σχεδίασης τιμόνι με Nappa δέρμα, με το LED φωτισμό στην καμπίνα να είναι ένα ακόμη νέο εξοπλιστικό στοιχείο, που προσφέρει μια πιο ατμοσφαιρική αίσθηση, στον εσωτερικό κόσμο του «μικρού» ισπανικού μοντέλου. 

SEAT

Κάτω από το καπό, το ανανεωμένο Ibiza, συνεχίζει να εφοδιάζεται με τη γνωστή γκάμα μηχανικών συνόλων του ομίλου VW. Συγκεκριμένα, στη βάση συναντάμε τον 3κύλινδρο 1.000άρη TSI κινητήρα με τους 95 PS και τα 175 Nm ροπής, ο οποίος συνεργάζεται με ένα 5αρι χειροκίνητο σασμάν.

Ακολουθεί, η έκδοση με τους 110 PS και τα 200 Nm ροπής η οποία διατίθεται τόσο με manual κιβώτιο 6 σχέσεων όσο και με 7αρι DSG, με τη γκάμα να συμπληρώνει ο 1.5 TSI με τους 150 PS και τα 250 Nm ροπής. Εξυπακούεται, πως στην παλέτα των μηχανικών συνόλων θα βρει κανείς και την έκδοση CNG, με τον 1.000άρη TSI κινητήρα να αποδίδει για την περίσταση 90 PS και 160 Nm ροπής. 

Η παραγωγή του ανανεωμένου μοντέλου θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της ισπανικής φίρμας στο Martorell, με τις παραδόσεις των πρώτων οχημάτων να πραγματοποιούνται προς τα τέλη του 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube