Επίσημο: Ανανεωμένο Renault Trafic [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Renault Trafic [video]

Το μεγάλο επαγγελματικό βαν της Renault, το Trafic, επωφελείται από μια σημαντική αναβάθμιση: Ανασχεδιασμένη εικόνα, νέο ταμπλό, νέος εξοπλισμός…

Στο τέλος του 2020, η Renault αποκάλυψε το ανανεωμένο Trafic με αποστολή τις μεταφορές επιβατών -Combi, SpaceClass. Συναφώς, μόλις έναν χρόνο αργότερα, η ανανέωση πέρασε στο επαγγελματικό αντίστοιχό του, το οποίο είναι πιο σημαντικό για τη Renault όσον αφορά τις πωλήσεις.

Αυτή η ανανέωση έρχεται επτά χρόνια ύστερα από το λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Trafic. Και είναι σημαντική, για να διατηρηθούν ψηλά οι πωλήσεις για αρκετά ακόμη χρόνια, καθώς τα επαγγελματικά μοντέλα έχουν ασύγκριτα μεγαλύτερο κύκλο ζωής από τα ΙΧ.

Renault Trafic ΜΥ2022

Το Trafic αποκτά λοιπόν ένα εντελώς νέο πρόσωπο. Το καπό, με μικρότερη κλίση και γενναιόδωρα στολισμένο με νεύρα και μπάρες στη μάσκα δίνει την εντύπωση μεγαλύτερης στιβαρότητας. Τα φανάρια ανεβαίνουν λιγότερο απ’ ό,τι πριν προς το παρμπρίζ, αποτελούν δε μέρος της φαρδιάς γρίλιας της μάσκας. Νέοι είναι και οι προφυλακτήρες, όπως και οι ζάντες των 17 ιντσών.

Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή συντελέστηκε στο εσωτερικό. Το ταμπλό είναι πλήρως αναθεωρημένο, με πιο προσεγμένες και φροντισμένες φόρμες, ωθώντας έτσι το Trafic upmarket. Στο κέντρο, υπάρχει μια νέα οθόνη αφής οκτώ ιντσών, με συμβατότητα Apple CarPlay και Android Auto, αναβαθμίζοντας τη συνδεσιμότητα το γαλλικού βαν. Στα σύγχρονα «συν» και η ύπαρξη επαγωγικού φορτιστή smartphone. Κατά τα λοιπά, ανασχεδιασμένες είναι οι επενδύσεις στις πόρτες με πιο μεγάλο υποβραχιόνιο. 

Renault Trafic ΜΥ2022

Στο ανανεωμένο Trafic, κατά τα ειωθότα της Billancourt, δόθηκε προσοχή και στις άλλες λεπτομέρειες της καμπίνας. Έτσι, το ντουλαπάκι του συνοδηγού ανοίγει συρταρωτά, η πλάτη του κεντρικού επιβάτη αναδιπλώνεται, μετατρέποντας την καμπίνα σε κινητό γραφείο ή χώρο φαγητού.

Renault Trafic ΜΥ2022

Στην έκδοση βαν, το Trafic θα διατίθεται σε δύο μήκη και δύο ύψη, με τον ωφέλιμο όγκο να κυμαίνεται από 5,8 έως 8,9 m3. Στην έκδοση L2, μια θυρίδα στη φρακτή που χωρίζει την «κλούβα» από την καμπίνα παρέχει μήκος φόρτωσης 4,15 m.

Renault Trafic ΜΥ2022

H ανανέωση του Trafic ήταν όμως και η ευκαιρία για τη Renault να καλύψει ένα μεγάλο μέρος της υστέρησης του βαν της όσον αφορά τον εξοπλισμό. Το Trafic λοιπόν υιοθέτησε προσαρμοζόμενο cruise control, αυτόματα φώτα, προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, προειδοποίηση τυφλού σημείου, ενεργό φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, αναγνώριση οδικών πινακίδων με προειδοποίηση υπερβολικής ταχύτητας, ακόμα και βοηθήματα στάθμευσης εμπρός, πίσω και στο πλάι.

Για κάτω από το καπό, η γκάμα περιλαμβάνει τέσσερις κινητήρες ντίζελ, από 110 έως 170 ίππους. Τα μοντέλα 150 και 170 ίππων μπορούν μάλιστα να συνδυαστούν με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. 

Renault Trafic ΜΥ2022

Το αναδιαμορφωμένο Trafic θα λανσαριστεί εμπορικά στο τέλος του 2021, ενώ αναμένεται οσονούπω να ανοίξει το βιβλίο παραγγελιών στην ελληνική αντιπροσωπεία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube