Επίσημο: Ανανεωμένο Opel Insignia GSi

Επίσημο: Ανανεωμένο Opel Insignia GSi

Φρεσκαρισμένη εμφάνιση, νέος κινητήρας και νέο κιβώτιο ταχυτήτων για την κορυφαία έκδοση του Insignia.

Η Opel παρουσίασε στις Βρυξέλλες το ανανεωμένο Inisgnia GSi, την κορυφαία τετρακίνητη έκδοση επιδόσεων του Insignia που απέκτησε φρεσκαρισμένη εμφάνιση και νέο κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Ανανεωμένο Opel Insignia

Η μεγάλη είδηση είναι ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων που αποδίδει 230 PS στις 5.000 rpm (έναντι των 260 PS του pre-facelift μοντέλου) και 350 Nm μεταξύ 1.500-4.000 rpm. Μειωμένη είναι η μέση κατανάλωση που διαμορφώνεται στα 6,9 l/100 km (έναντι 8,6 lt/100 km) ενώ οι εκπομπές είναι 161 g/km CO(έναντι 197 g/km). Οι μετρήσεις έγιναν με τον παλαιότερο κύκλο NEDC.

Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων με paddles πίσω από το τιμόνι και του συστήματος τετρακίνησης Twinster με δυνατότητα torque vectoring. Το μοντέλο εξοπλίζεται με ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα υποβοήθησης πέδησης και έχει φρένα της Brembo με κόκκινες δαγκάνες. Επιπλέον, η ενεργή ανάρτηση FlexRide mechatronic αλλάζει σκληρότητα ανάλογα με το πρόγραμμα οδήγησης που θα επιλέξει ο οδηγός (Standard, Tour, Sport και Competition).

GSi

Εξωτερικά, το μοντέλο αποκτά τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας IntelliLux LED Pixel Light με 168 στοιχεία LED τα οποία είδαμε πρόσφατα και στην υπόλοιπη γκάμα Insignia Grand Sport και Sports Tourer. Επιπλέον, ο νέος προφυλακτήρας εμπρός ξεχωρίζει από τις εισαγωγές αέρα διαφορετικού σχήματος, με τις πλευρικές να διατηρούν το ασημί πλαίσιο. Κατά τα άλλα η εικόνα είναι γνώριμη, με το σπορ look να συνεχίζεται στην ουρά όπου βρίσκουμε δύο χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης.

Την εικόνα συμπληρώνουν η πλήρης γκάμα συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας, η νέα κάμερα οπισθοπορείας και το σύγχρονο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας στο εσωτερικό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube