Επίσημο: Ανανεωμένο Hyundai Kona [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Hyundai Kona [video]

Το Hyundai Kona αποκτά πιο μοντέρνα και περιπετειώδη εμφάνιση καθώς και τη νέα έκδοση N Line με σπορ προσανατολισμό.

Μετά από τα σχετικά teaser, η Hyundai παρουσίασε σήμερα το ανανεωμένο Kona που φρεσκάρεται αισθητικά, τεχνολογικά και μηχανολογικά ενώ αποκτά και σπορ έκδοση N Line. Η ανανέωση έρχεται 3 χρόνια μετά από το ντεμπούτο του στην αγορά, μέσα στα οποία το Kona σημείωσε 228.000 πωλήσεις στην Ευρώπη.

Οι αισθητικές αλλαγές στο Kona είναι κάτι περισσότερο από εμφανείς, ειδικά στο νέο ρύγχος. Παράλληλα, η επέκταση των πλαστικών προστατευτικών από τα τονισμένα φτερά στους προφυλακτήρες και οι νέες ποδιές με look αλουμινίου χαρίζουν στο μοντέλο ακόμα πιο περιπετειώδη εμφάνιση. Μπροστά, η μεγαλύτερη γρίλια που πλαισιώνεται από τα ανασχεδιασμένα διπλά φώτα LED ενισχύει οπτικά το πλάτος σε συνδυασμό με τη μακρόστενη κεντρική εισαγωγή αέρα, ενώ το έμβλημα της Hyundai είναι τοποθετημένο ψηλότερα στη βάση του καπό.

Hyundai Kona

Στο προφίλ το Kona διατηρεί τη χαρακτηριστική μυώδη εμφάνιση, με νέα σχέδια τροχών 17" και 18" που προστίθενται στις υπάρχουσες επιλογές 16" και 18". Πίσω βρίσκουμε νέα φώτα και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερη ποδιά. Λόγω των αλλαγών, το μήκος του B-SUV αυξήθηκε κατά 40 mm.

Το Kona N Line (έκδοση που συνδυάζεται με όλη τη γκάμα κινητήρων) υιοθετεί τα ίδια ανασχεδιασμένα φώτα εμπρός-πίσω όμως ξεχωρίζει χάρη στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με το έμβλημα της Hyundai μέσα στη γρίλια, τις διαφορετικές εισαγωγές αέρα, τις τρεις σχισμές στο ρύγχος, το σπλίτερ, τα πλαστικά που είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος, τις ζάντες 18", τα μαρσπιέ και το νέο πίσω προφυλακτήρα με έναν πολύ μεγάλο διαχύτη, διπλές απολήξεις τις εξάτμισης και επιπλέον εσοχές.

Την εικόνα συμπληρώνουν πέντε νέες εξωτερικές αποχρώσεις (Surfy Blue, Dive in Jeju, Ignite Flame, Cyber Gray και Misty Jungle) που προστίθενται στις πέντε ήδη υπάρχουσες και μπορούν να συνδυαστούν με οροφή και καθρέφτες σε Phantom Black.

Hyundai Kona

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη, όμως έχουμε νέα οθόνη αφής έως 10,25" στην κορυφή του ταμπλό (7" και 8" στις βασικές εκδόσεις), την προσθήκη του νέου ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25" που πρωτοείδαμε στο νέο Hyundai i20. Το infotainment υποστηρίζει ασύφματη συνδεσιμότητα Android Auto και Apple Carplay, ψηφιακό ραδιόφωνο DAB και υπηρεσίες Bluelink. Ελαφρώς ανασχεδιασμένη είναι και η κεντρική κονσόλα που αγκαλιάζει τον επιλογέα ταχυτήτων ενώ έχουμε νέο ηλεκτρικό χειρόφρενο, θύρα USB και ambient εσωτερικό φωτισμό.

Το πακέτο N Line προσθέτει στο λογότυπο N στο τιμόνι και τον λεβιέ ταχυτήτων, τις κόκκινες λεπτομέρειες και τα μεταλικά πεντάλ.

Τέλος, έχουμε νέες επιλογές χρωμάτων και υλικών για τις επενδύσεις των καθισμάτων (μαύρο ύφασμα με νέο σχέδιο, μαύρο, μπεζ ή χακί δέρμα, σουέτ κτλ) τα οποία μπορεί να είναι κια θερμαινόμενα.

Hyundai Kona

Όσον αφορά τους κινητήρες, η γκάμα περιλαμβάνει τον πετρελαιοκινητήρα 1.6 Smartstream με ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt που αποδίδει 136 PS. Το μοτέρ συνεργάζεται είτε με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 DCTC, είτε με το νέο χειροκίνητο 6 σχέσεων iMT, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με τετρακίνηση.

Υπάρχει επίσης ο βενζινοκινητήρας 1.0 T-GDI Smartstream με απόδοση 120 PS, ο οποίος διατίθεται με ή χωρίς το ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt και το κιβώτιο iMT.

Ο μεγαλύτερου κυβισμού βενζινονκινητήρας 1.6 T-GDI Smartstream αποδίδει 198 PS (η κορυφαία έκδοση από πλευράς ισχύος μέχρι στιγμής) και συνεργάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλόυ συμπλέκτη 7 DCT.

Τέλος, υπάρχει και το Kona Hybrid με υβριδικό σύστημα απόδοσης 141 PS που συνδυάζει τον 1.6 GDI με ηλεκτροκινητήρα 32 kW, μπαταρία ιόντων λιθίου 1,56 kWh, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Hyundai Kona

Η Hyundai αναφέρει πως ο ανανεωμένο Kona έχει νέα ρύθμιση της ανάρτησης (αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτικές) που προσφέρει βελτιωμένη άνεση - σε συνδυασμό με καλύτερη ηχομόνωση - χωρίς να θυσιάζεται ο σπορ χαρακτήρας. Στην καλύτερη ποιότητα κύλισης συμβάλουν και τα ελαστικά Conti Premium Contact 6. Νέα είναι και η ρύθμιση του τιμονιού σε ολόκληρη τη γκάμα, ενώ η κορυφαία τετρακίνητη έκδοση Kona N Line 1.6 T-GDI έχει ακόμα πιο σπορ ρύθμιση.

Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας είναι αναβαθμσμένο και περιλαμβάνει Smart Cruise Control (SCC) με λειτουργία Stop&Go, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Restart Warning (LDVA), Lane Following Assist (LFA), Autonomous Emergency Braking με καλύτερη αναγνώριση οχημάτων πεζών και ποδηλατών χάρη σε νέο αισθητήρα και κάμερα, Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Rear Seat Alert (RSA), Safety Exit Warning (SEW), Speed Limit Recognition και υπηρεσίες e-call.

Το ανανεωμένο Hyundai Kona θα το δούμε στις εκθέσεις κοντά στο τέλος του 2020, με το Kona Hybrid να ακολουθεί στις αρχές του 2021. Όσο για την ανανεωμένη έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού Kona Electric, αυτή αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Φημολογείιται επίσης πως θα δούμε και μια "καυτή" έκδοση του Kona από το τμήμα N Performance, με καμουφλαρισμένα πρωτότυπα να κάνουν εδώ και καιρό γύρους δοκιμών στην "Πράσσινη Κόλαση".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Hyundai Kona N: Δοκιμές εξέλιξης στο Nürburgring [video]

[Πηγή: Hyundai]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube