Επίσημο: Ανανεωμένο Hyundai Kona Electric [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Hyundai Kona Electric [video]

Το Kona Electric αποκτά νέα σχεδίαση και όλα τα τελευταία συστήματα ασφαλείας της Hyundai.

Λίγο καιρό μετά από την παρουσίαση των ανανεωμένων Kona και Kona N Line, η Hyundai ολοκληρώνει το φρεσκάρισμα της γκάμας του B-SUV της με την παρουσίαση του ανανεωμένου Kona Electric.

To αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 και έκτοτε έχει πουλήσει πάνω από 120.000 μονάδες (53.000 στην Ευρώπη), αποκτά νέο εξωτερικό σχεδιασμό που το κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις του Kona, ενώ παράλληλα δέχεται αναβαθμίσεις σε τεχνολογία συνδεσιμότητας και πακέτο συστημάτων υποβοήθησης.

Σχεδιαστικά, το Kona Electric ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά χάρη στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με εμφατική απουσία γρίλιας. Το μοντέλο υιοθετεί τα νέα διπλά φώτα LED της υπόλοιπης γκάμας όμως έχει πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με μια κεντρική εισαγωγή αέρα χαμηλά στον προφυλακτήρα και δύο πολύ λεπτές και οριζόντια τοποθετημένες πλευρικές εσοχές.

Hyundai Kona Electric

Στο προφίλ τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών και τα μαρσπιέ είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος - όπως στο Kona N Line. Πίσω οι αλλαγές με το απερχόμενο μοντέλο εντοπίζονται στα νέα διπλά φώτα LED με πιο σύγχρονο σχεδιασμό και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με διακοσμητικό διαχύτη. Φυσικά δεν υπάρχει απόληξη της εξάτμισης μιας και μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Την εικόνα συμπληρώνουν οι εννέα καινούριες εξωτερικές αποχρώσεις που προστίθενται στις έξι υφιστάμενες (με προαιρετικές διχρωμίες), καθώς και τα νέα σχέδια τροχών. Οι αλλαγές στους προφυλακτήρες καθιστούν το νέο Kona Electric 40 mm πιο μακρύ από τον προκάτοχό του.

 

Hyundai Kona Electric

Στο εσωτερικό, το Kona Electric απέκτησε νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25" και προαιρετική κεντρική οθόνη αφής 10,25" (στάνταρ οθόνη αφής 8") που ενσωματώνει το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας τηα Hyundai με όλες τις σύγχρονες επιλογές συνδεσιμότητας και δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου από smartphone.

Κατά τα άλλα διατηρεί το ψηλά τοποθετημένο κεντρικό τούνελ με μεταλλικό look που το διαχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις Kona, ενώ διαθέτει και ambient εσωτερικό φωτισμό. Οι επιλογές εσωτερικών αποχρώσεων είναι δύο - είτε μαύρο δέρμα/ύφασμα, είτε γκρι διχρωμία δέρμα/ύφασμα. Οι πίσω επιβάτες έχουν θερμαινόμενα καθίσματα και πρόσβαση σε USB για τη φόρτιση των συσκευών τους.

Hyundai Kona Electric

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Kona Electric συνεχίζει να διατίθεται στις δύο γνωστές εκδόσεις ισχύος και μπαταρίας.

Η βασική έκδοση έχει ηλεκτροκινητήρα με 136 PS και 395 Nm, και μπαταρία χωρητικότητας 39,2 kWh. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 9,9", η τελική ταχύτητα είναι 155 km/h και η αυτονομία φτάνει τα 305 km (WLTP).

Η ισχυρότερη έκδοση έχει ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 204 PS και 395 Nm, και μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 64 kWh. Η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 7,9", η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 167 km/h ενώ η αυτονομία διαμορφώνεται στα 484 km (WLTP) ανάμεσα σε κάθε φόρτιση, επωφελούμενη από τις αλλαγές στα ελαστικά.

Σύμφωνα με τη Hyundai, η μπαταρία φορτίζει από το 10% στο 80% της ενέργειάς της μέσα σε 47 λεπτά μέσω ταχυφορτιστή 100 kW. Παρόν δηλώνει και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα Smart Adjustable Regenerative Braking που επιτρέπει οδήγηση με ένα πεντάλ.

 

 

Hyundai Kona Electric

Το ανανεωμένο Kona Electric εξοπλίζεται με το αναβαθμισμένο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας Hyundai SmartSense που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα νέα Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, Leading Vehicle Departure Alert, Safe Exit Warning, Rear Seat Alert αλλά και τα γνωστά από το υφιστάμενο μοντέλο Forward Collision-Avoidance Assist με αναγνώριση πεζών και ποδηλατών, Smart Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Lane Following Assist, Lane Keeping Assist, Intelligent Speed Limit Warning και Driver Attention Warning.

Η εμπορική πρεμιέρα του ανανεωμένου Kona Electric αναμένεται μέσα στο 2021. Οι τιμές του πιθανότατα θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με το υφιστάμενο μοντέλο.

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube