Επίσημο: Ανανεωμένο Dacia Duster [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Dacia Duster [video]

Το δημοφιλές SUV της Dacia επιστρέφει βελτιωμένο στα σημεία.

Η Dacia παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση της δεύτερης γενιάς Duster που μετά από τέσσερα χρόνια στην αγορά φρεσκάρεται αισθητικά, αποκτά περισσότερη τεχνολογία και πιο καθαρούς κινητήρες.

Σχεδιαστικά, το Dacia Duster παραμένει αναγνωρίσιμο, με τις αλλαγές να περιορίζονται στα νέα φώτα εμπρός και πίσω που υιοθετούν LED γραφικά σχήματος Y, στην ελαφρώς διαφορετική γρίλια με πιο γωνιώδη γραφικά και την προσθήκη αεροτομής στην ουρά.

Την εικόνα συμπληρώνουν τα νέα και πιο αεροδυναμικά σχέδια τροχών 15" και 16" που φορούν πιο αποδοτικά ελαστικά και η εμπλουτισμένη παλέτα εξωτερικών αποχρώσεων. Σύμφωνα με την Dacia, οι αλλαγές συμβάλλουν σε μείωση εκπομπών ρύπων κατά 5.8g/km στην τετρακίνητη έκδοση.

Dacia

Στο εσωτερικό έχουμε μεγαλύτερη οθόνη αφής 8" για το infotainment που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό, αποθηκευτικό χώρο 1,1 lt για μικροαντικείμενα ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα, περισσότερες θύρες USB, νέο διακόπτη επιλογής ανάμεσα σε βενζίνη/LPG (έκδοση Bi-Fuel) και διαφορετικά υλικά για τις επενδύσεις.

Διαθέσιμα είναι και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης πλέον του cruise control και speed limiter - τα Blind Spot Warning, Park Assist, Hill Start Assist, Adaptive Hill Descent Control (για το 4x4) και Multiview camera (τέσσερις κάμερες περιμετρικά του οχήματος).

Dacia Duster

Η γκάμα κινητήρων ικανοποιεί προδιαγραφές Euro 6D και περιλαμβάνει τα εξής σύνολα:

  • 1.5 dCi 115 (πετρέλαιο) με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, κίνηση εμπρός / τετρακίνηση
  • 1.0 TCe 90 (βενζίνη) με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, κίνηση εμπρός
  • 1.3 TCe 130 (βενζίνη) με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, κίνηση εμπρός
  • 1.3 TCe 150 (βενζίνη) με αυτόματο 6 σχέσεων EDC, κίνηση εμπρός
  • 1.0 TCe 100 Bi-Fuel (βενζίνη/LPG) με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, κίνηση εμπρός

Στην έκδοση Bi-Fuel έχουμε επίσης μεγαλύτερο ντεπόζιτο LPG που χωρά πλέον 50 lt (+16,2 lt) και σε συνδυασμό με το ντεπόζιτο βενζίνης 50 lt προσφέρει υψηλή συνδυαστική αυτονομία (αυξημένη κατά 250 km σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά).

Οι παραγγελίες του ανανεωμένου Dacia Duster θα ξεκινήσουν από το καλοκαίρι με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται για το φθινόπωρο.

[Πηγή: Dacia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube