Επίσημο: Ανανεωμένο CUPRA Ateca [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο CUPRA Ateca [video]

Το CUPRA Ateca δέχεται ένα φρεσκάρισμα μετά από 2 χρόνια στην αγορά.

Μια εβδομάδα μετά από την παρουσίαση του ανανεωμένου SEAT Ateca, η ισπανική φίρμα παρουσίασε και την αντίστοιχη έκδοση επιδόσεων CUPRA Ateca με φρεσκαρισμένη εμφάνιση και μηχανικές επεμβάσεις με θετικό αντίκτυπο στις επιδόσεις. 

Το σπορ SUV απέκτησε ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση χάρη στα νέα φώτα full-LED, την εξάγωνη γρίλια με το έμβλημα της CUPRA και τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και πιο επιθετική προέκταση στο κάτω μέρος. Έχουμε επίσης νέα σχέδια τροχών 19", full-LED πίσω φώτα και εξάτμιση της Akrapovič με τετραπλές απολήξεις.

Οι διαστάσεις του CUPRA Ateca έχουν αλλάξει ελαφρώς, με μήκος 4.386 mm (+10 mm), πλάτος 1.841 mm και ύψος 1.599 mm (-2mm), ενώ το μεταξόνιο παραμένει σταθερό στα 2.630 mm.

CUPRA Ateca

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η μεγαλύτερη οθόνη αφής για το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που έχει πλέον διάμετρο 9,2" (από 8,0") ενώ στο βασικό εξοπλισμό ανήκει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,25". Βρίσκουμε επίσης σπορ καθίσματα με επενδύσεις από Alcantara, φωτιζόμενα πατήματα των μαρσπιέ, αλουμινένια πεντάλ και νέο τιμόνι με ενσωματωμένο κουμπί εκκίνησης του μοτέρ.

Επιπλέον, αναβαθμισμένο είναι και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης με το Travel Assist (συνδυασμός των Predictive Adaptive Cruise Control και Lane Assist) να επιτρέπει ημιαυτόνομη οδήγηση σε ταχύτητες έως και 210 km/h, καθώς και τα  Pre-Crash Assist, Emergency Assist, Side Assist, Exit Assist και Trailer Assist. 

CUPRA Ateca

Κάτω από το καπό παραμένει ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων που αποδίδει 300 PS και 400 Nm και συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης 4Drive. Χάρη σε επεμβάσεις των μηχανικών της CUPRA, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,9" (από 5,2") και η τελική ταχύτητα παραμένει στα 247 km/h. 

Όσον αφορά το στήσιμο του μοντέλου έχουμε μικρές βελτιώσεις στη ρύθμιση του τιμονιού και στο πεντάλ του γκαζιού ενώ παραμένει η ενεργή ανάρτηση. Μέσα από το σύστημα Adaptive Chassis Control (DCC) ο οδηγός έχει πρόσβαση στις λειτουργίες οδήγησης Normal, Sport, CUPRA, Individual και 4Drive. Προαιρετικά διατίθενται και ισχυρότερα φρένα της Brembo με δίσκους 18" και δαγκάνες σε απόχρωση χαλκού. 

Η εμπορική πορεία του ανανεωμένου CUPRA Ateca στην Ευρώπη, θα ξεκινήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους με μικρή αύξηση στην τιμή. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, το πρώτο μοντέλο της CUPRA που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 έχει μερίδιο 15% από τις συνολικές πωλήσεις του Ateca, πουλώντας 10.000 μονάδες μέσα στο 2019 (+72% σε σχέση με το 2018).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube