Επίσημο: Ανανεωμένο SEAT Ateca [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο SEAT Ateca [video]

Το SEAT Ateca αναβαθμίζεται με φρεσκαρισμένη εμφάνιση και νέα γκάμα κινητήρων.

Η SEAT παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Ateca, του ισπανικού C-SUV που από το 2016 που παρουσιάστηκε έχει πουλήσει πάνω από 300.000 μονάδες.

Αισθητικά, το ανανεωμένο Ateca ξεχωρίζει από την ανασχεδιασμένη μάσκα που περιλαμβάνει νέα φώτα full-LED, εξάγωνη χρωμιωμένη γρίλια στα πρότυπα των Leon και Tarraco και νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα.

Πίσω, οι αλλαγές περιορίζονται στα γραφικά LED με ενεργά φλας για τα φωτιστικά σώματα, την επιγραφη Ateca στο μέσο της πόρτας του χώρου αποσκευών και το νέο προφυλακτήρα με οριζόντιους ανακλαστήρες, διαχύτη και διακοσμητικές απολήξεις της εξάτμισης.

SEAT Ateca

Εκτός από τις Reference, Style και FR, το Ateca διατίθεται πλέον και στην εικονιζόμενη έκδοση XPerience που τονίζει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του μοντέλου. Αυτή περιλαμβάνει πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος και ποδιές σε στυλ αλουμινίου στους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες.

Οι αισθητικές επεμβάσεις οδήγησαν σε μικρή αύξηση στο μήκος του C-SUV που φτάνει πλέον τα 4.381 mm (+18 mm), ενώ το πλάτος και το ύψος παραμένουν στα 1.841 mm και 1.615 mm αντίστοιχα. Την εικόνα συμπληρώνει η παλέτα 10 αποχρώσεων για το εξωτερικό (νέο χρώμα Dark Camouflage) και η επιλογή ανάμεσα σε 14 σχέδια τροχών με διάμετρο από 16" έως 19".

SEAT Ateca

Στο εσωτερικό έχουμε νέα υλικά και νέους χρωματικούς συνδυασμούς για τις επενδύσεις στο ταμπλό και τις πόρτες. Το Ateca εξυγχρονίζεται τεχνολογικά με την προσθήκη του νέου ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25" και της οθόνης αφής 9,2" (8,25" sστις βασικές εκδόσεις) που φιλοξενεί το αναβαθμισμένο infotainment με υποστήριξη συνδεσιμότητας Apple CarPlay και Android Auto, όπως και την αναγνώριση φωνητικών εντολών.

Σημαντικά εμπλουτισμένο είναι και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης με τα Predictive Adaptive Cruise Control, Pre-Crash Assist, Emergency Assist, Travel Assist, Side and Exit Assist και Trailer Assist.

seat ateca

Η γκάμα των κινητήρων του ανανεωμένου Ateca περιλαμβάνει τα παρακάτω σύνολα:

Βενζίνη

  • τρικύλινδρος 1.0 TSI με απόδοση 110 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, κίνηση εμπρός.
  • τετρακύλινδρος 1.5 TSI με 150 PS, χειροκίνητο 6 σχέσεων ή αυτόματο DSG, κίνηση εμπρός.
  • τετρακύλινδρος 2.0 TSI με 190 PS, αυτόματο DSG, τετρακίνηση 4Drive.

Πετρέλαιο

  • τετρακύλινδρος 2.0 TDI με 115 PS, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, κίνηση εμπρός.
  • τετρακύλινδρος 2.0 TDI με 150 PS, χειροκίνητο 6 σχέσεων ή αυτόματο DSG, κίνηση εμπρός.
  • τετρακύλινδρος 2.0 TDI με 150 PS, αυτόματο DSG, τετρακίνηση 4Drive.

Το ανανεωμένο SEAT Ateca σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε στο Martorell της Βαρκελώνης (Ισπανία) ενώ θα παράγεται στο εργοστάσιο Kvasiny της Skoda στην Τσεχία. Όσο για το εμπορικό του ντεμπούτο, το περιμένουμε μέσα στους επόμενους μήνες.

[Πηγή: SEAT]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube