Επίσημο: Ανανεωμένο 4θυρο Renault Mégane

Επίσημο: Ανανεωμένο 4θυρο Renault Mégane

H Renault έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του ανανεωμένου 4θυρου Mégane που διατίθεται μόνο σε ορισμένες αγορές του κόσμου, μεταξύ των οποίων και στη δική μας.

Renault Mégane Grand Coupé MY2020

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές έχουν ξεχάσει ότι το Renault Mégane κατασκευάζεται και στην κλασική φόρμα των τριών όγκων. Αλλά αυτός δεν ήταν λόγος να μην υποστεί και αυτό με τη σειρά του την ανανέωση που υπέστη όλη η γκάμα του κόμπακτ μοντέλου της Billancourt

Στον αισθητικό τομέα έχουμε να κάνουμε λοιπόν με ένα νέο εμπρός προφυλακτήρα που ενσωματώνει τα φώτα LED «Pure Vision», καθώς και νικελένιες διακοσμήσεις. Επίσης, στον κατάλογο του μοντέλου ήρθε να προστεθεί ένα ακόμη σχέδιο ζάντας σε απόχρωση «gris highland». 

Στην καμπίνα, ο πίνακας οργάνων βελτιώθηκε, με την προσθήκη ψηφιακού καντράν με διαγώνιο 10,2” που, σε κάποιες αγορές και πιθανόν και στη δική μας, θα ενσωματώνει το σύστημα πλοήγησης από τον βασικό εξοπλισμό. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι ο αντίστοιχος πίνακας των βασικών εκδόσεων θα έχει διαγώνιο επτά ιντσών. Η κάθετου φορμάτ οθόνη αφής με τη σειρά της ανέβηκε στις 9,3” και θα ενσωματώνει το σύστημα Renault Easy Link.

Renault Mégane Grand Coupé MY2020

Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων, το 4θυρο Mégane πλησιάζει αυτήν του χάτσμπακ. Και λέμε πλησιάζει, διότι απουσιάζει η βενζινοκίνητη έκδοση των 160 ίππων. Έτσι, ο 1.0 TCe των 115 PS θα συνδυάζεται αποκλειστικά με χειροκίνητο σασμάν, ενώ ο 1.3 TCe θα διατίθεται μόνο στην εκδοχή ισχύος των 140 PS, με αυτόματο ή χειροκίνητο σασμάν και τέλος ο 1.5 BlueDCi με 115 άλογα με χειροκίνητο 6άρι ή αυτόματο 7άρι κιβώτιο.

Για τους φαν των αριθμών, να πούμε ότι από το 2016 που διατίθεται το Mégane Grand Coupé, όπως ονομάζεται στην χώρα μας, έχει κατασκευαστεί σε 200 χιλιάδες αυτοκίνητα που πουλήθηκαν σε περίπου 30 αγορές σε όλον τον κόσμο.

Renault Mégane Grand Coupé MY2020

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube