Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-Benz S-Class (70 φωτ.+video)

Επίσημο: Ανανεωμένη Mercedes-Benz S-Class (70 φωτ.+video)

Με φρεσκαρισμένη εμφάνιση μέσα-έξω, μια νέα σειρά κινητήρων και τα πιο προηγμένα συστήματα (ημι)αυτόνομης οδήγησης.

Η ανανεωμένη S-Class εισάγει μια νέα σειρά 6κύλινδρων σε σειρά κινητήρων – για πρώτη φορά αφότου η Mercedes υιοθέτησε τους V6, το 1997.

Οι νέοι κινητήρες Ι6, που θα τοποθετηθούν και σε άλλα μοντέλα της φίρμας, μοιράζονται την αρχιτεκτονική τους με τους υπάρχοντες 4κύλινδρους της Mercedes και θα περιλαμβάνουν έναν ντίζελ όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις της ανανεωμένης S-Class, αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ο συγγενικός του ντίζελ βενζινοκινητήρας Ι6 είναι συνδυασμένος με ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt που επιτρέπει τη χρήση ενός ηλεκτροκίνητου συμπιεστή (e-turbo) καθώς και μιας ενσωματωμένης μίζας/γεννήτριας που δίνει στον κινητήρα χαρακτηριστικά mild hybrid. H όλη αυτή τεχνολογία χαρίζει αυξημένες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση στον κινητήρα βενζίνης, που θα διατίθεται από το 2018.

Η γκάμα μοντέλων της S-Class περιλαμβάνει τις S350d και S400d που χρησιμοποιούν τον νέο 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά ντίζελ σε δύο παραλλαγές του: μία με 286 PS και μία με 340 PS αντίστοιχα.

Στην γκάμα του λανσαρίσματος περιλαμβάνεται επίσης η S560, όπως είχαμε επισημάνει τον προηγούμενο μήνα, ένα μοντέλο που επαναφέρει μια από τις πιο αγαπητές ονομασίες της Mercedes. Θα χρησιμοποιεί έναν νέο διτούρμπινο 4λιτρο V8 βενζίνης που θα έχει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και ισχύ 469 ίππων. Θα υπάρχει επιπλέον και μια έκδοση S560e, που θα αντικαταστήσει την S500e και θα έχει τον νέο 6κύλινδρο 3.0 με το ηλεκτρικό τούρμπο και το 48-βολτο υβριδικό σύστημα.

Πιο ψηλά στην γκάμα, η ανανεωμένη S63 αντικαθιστά τον biturbo 5.5 V8 με μια ισχυρότερη έκδοση του 4.0 V8 με τα δύο τούρμπο. Η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί κατά 26 ίππους, στους 620 PS, αλλά η ροπή παραμένει στα 91,8 kgm. To νέο μοντέλο κάνει το 0-100 km/h σε 3,5”, δηλαδή 0,5” πιο γρήγορα από το παλιό.

Η κορυφαία έκδοση S65 συνεχίζει να χρησιμοποιεί τον διτούρμπινο V12 των 630 PS και των 102,0 kgm.

Κι άλλες εκδόσεις θα διατεθούν το 2018, που θα περιλαμβάνουν τις αντικαταστάτριες των S300h και S400, καθώς και των S600 και S650 Maybach με τους κινητήρες V12.

Διακριτικές αλλαγές στην εμφάνιση
Οι εξωτερικές σχεδιαστικές αλλαγές περιλαμβάνουν νέες μάσκες για όλη την γκάμα, διαφορετικούς προβολείς  με τριπλή σειρά LED ημέρας, ξανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και νέο φωτιστικό μοτίβο στα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα ψηφιακά όργανα και νέα οθόνη πολυμέσων, που προσφέρουν την επιλογή ανάμεσα σε γραφικά classic, sporty και progressive. Υπάρχουν επίσης νέα χειριστήρια αφής για το σύστημα infotainment, ένα βελτιωμένο cruise-control με χειριστήρια στο ξανασχεδιασμένο τιμόνι, ένα ασύρματο σύστημα φόρτισης για smartphone, καθώς και νέος κρυφός φωτισμός LED σε 64 διαφορετικά χρώματα.  

Πρωτιά αποτελεί το σύστημα Energising Comfort Control, που διασυνδέει τον κλιματισμό, τον αρωματισμό της ατμόσφαιρας, τα καθίσματα με λειτουργία μασάζ, τον φωτισμό και το ηχοσύστημα  με σκοπό την άνεση και την ευεξία του οδηγού, σύμφωνα με έξι διαφορετικά προγράμματα: freshness, warmth, vitality, joy, comfort και training (φρεσκάδα, θαλπωρή, ζωτικότητα, χαρά, άνεση και άσκηση)!

Τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης
Πέρα από τα πολλά και διάφορα οδηγικά βοηθήματα, η νέα S-Class μπορεί να παραγγελθεί και με την πιο προηγμένη τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Mercedes-Benz, το σύστημα Distronic Active Proximity Control and Active Steer Assist. Επιταχύνει και φρενάρει αυτόματα το αυτοκίνητο μέσα σε προκαθορισμένα όρια ταχύτητας, ενώ παρέχει και αυτόνομη διεύθυνση για χρονικά διαστήματα έως και 30 δευτερολέπτων.

Άλλο προηγμένο σύστημα είναι η αναβαθμισμένη έκδοση της ανάρτησης Magic Body Control, που περιλαμβάνει και λειτουργία στροφής Curve όπου η κλίση του αμαξώματος φτάνει τις 3 μοίρες – όπως στην S-Class coupe. Οι προβολείς LED έχουν ξανασχεδιαστεί και περιλαμβάνουν μια λειτουργία ultra-range (πολύ μεγάλης εμβέλειας) όπου η ένταση φωτισμού της μεγάλης σκάλας είναι πάνω από 1 lux για αποστάσεις έως και 650 μέτρων.

Η ανανεωμένη S-Class θα διατεθεί στην αγορά μέσα στη χρονιά.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube