Επίσημο: Aνανεωμένες Mercedes-Benz Ε-Class Coupé και Cabriolet [video]

Επίσημο: Aνανεωμένες Mercedes-Benz Ε-Class Coupé και Cabriolet [video]

Οι Mercedes-Benz Ε-Class Coupé και Cabriolet ΜΥ2020 λανσαρίστηκαν με φρεσκαρισμένη εμφάνιση, νέους κινητήρες και ακόμα πληρέστερο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης.

Ύστερα από τις ανανεωμένες E-Class Saloon, Estate και All-Terrain, η Mercedes-Benz ολοκληρώνει το φρεσκάρισμα της γκάμας με τις Ε-Class Coupé και Cabriolet που παρουσιάστηκαν σήμερα μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα Mercedes Me.

Στα δίθυρα μοντέλα έγιναν καίριες σχεδιαστικές επεμβάσεις, υιοθετήθηκε 48βολτο σύστημα κίνησης mild hybrid, ενσωματώθηκαν εξελιγμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας αλλά και τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης, κάνοντας ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης. 

cabri

Αμφότερες είναι δίπορτες και 4θέσιες, με την ανασχεδιασμένη μάσκα και τα νέα φανάρια εμπρός να σηματοδοτούν τις σημαντικότερες εξωτερικές σχεδιαστικές επεμβάσεις. Η ανοικτή Ε-Class εξακολουθεί να επενδύει στη μαλακή (υφασμάτινη) ηλεκτρικά αναδιπλούμενη οροφή, η οποία ανοίγει σε 20 δευτερόλεπτα, πηγαίνοντας κόντρα σε επιλογές του ανταγωνισμού.

coup

Ωστόσο, η Mercedes δεν ξέχασε το εσωτερικό των αυτοκινήτων και εκεί έκανε μπόλικη δουλειά ενσωματώνοντας κορυφαίας ποιότητας υλικά, εξαιρετικό φινίρισμα και βέβαια το γνωστό πλέον σύστημα πολυμέσων MBUX. Το τελευταίο διατίθεται είτε με δύο οθόνες 10,25" είτε (προαιρετικά) με μεγαλύτερες 12,3".

Η μια οθόνη αφορά στο πίνακα οργάνων και η δεύτερη στο σύστημα infotainment. Το τελευταίο δεν ελέγχεται πλέον από περιστροφικό διακόπτη αλλά με touchpad το οποίο συνδυάζεται με διακόπτες αφής στο τιμόνι αλλά και με φωνητικές εντολές του συστήματος «Hey Mercedes». 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτές είναι οι ανανεωμένες Mercedes-Benz E-Class και E-Class All-Terrain [video]

inter

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης που περιλαμβάνουν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στη συγκεκριμένη τεχνολογία, όπως τα Active Brake Assist, Traffic Sign Assist, Active Speed Limit Assist, Active Distance Assist DISTRONIC, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Blind Spot Assist με exit warning καθώς και το αυτόνομο παρκάρισμα Active Parking Assist με PARKTRONIC και κάμερα 360°.

Εντύπωση προκαλεί το τιμόνι με τους αισθητήρες που διαβάζει ακόμη και το μικρότερο άγγιγμα των χεριών του οδηγού στη στεφάνη του. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει να κάνει με τη λειτουργία της ημιαυτόνομης οδήγησης που η Mercedes-Benz έχει εξελίξει.

engi

Κάτω από το καπό οι δύο νέες Mercedes προσφέρουν την επιλογή ανάμεσα σε δύο κινητήρες βενζίνης και δύο ντίζελ. Οι εκδόσεις με πετρελαιοκινητήρα είναι η E 220 d (διατίθεται και τετρακίνητη) και η Ε 400 d 4MATIC. Η πρώτη αφορά στον 4κύλινδρο κινητήρα με χωρητικότητα 1.950 cc που αποδίδει μέγιστη ισχύ 194 ίππων και ροπή 400 Nm και τη δεύτερη αφορά στον 3λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά με ισχύ 340 ίππων και ροπή 700 Nm.

Οι εκδόσεις με τους βενζινοκινητήρες (δύο και τριών λίτρων) συνδυάζονται με 48βολτο σύστημα κίνησηςmild hybrid . Πρόκειται για σύστημα που αποτελείται από μίζα/γεννήτρια, η οποία είναι συνδεδεμένη με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο εξασφαλίζοντας έξτρα ισχύ και ροπή, έως 16 kW και 250 Nm αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, στην E 200 με τον δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα των 197 ίππων και των 320 Nm, το EQ Boost προσφέρει 14 επιπλέον ίππους και 150 Nm. Στην κορυφαία τετρακίνητη AMG E 53 4MATIC με τον 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα με δύο τούρμπο που αποδίδει 435 ίππους και 520 Nm, το EQ Boost προσφέρει επιπλέον 16 ίππους και 250 Nm ροπής. Έτσι, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 4,4" ενώ με το πακέτο AMG Dynamic Plus ο οδηγός έχει πρόσβαση στη λειτουργία οδήγησης Race και το δημοφιλές Drift Mode.

Η διάθεση των δύο μοντέλων στην αγορά θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, με την τιμή τους να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube