Επίσημο: Ανανεωμένες BMW X3 και X4 [video]

Επίσημο: Ανανεωμένες BMW X3 και X4 [video]

Η BMW προχώρησε σε αισθητικές και όχι μόνο αναβαθμίσεις, ανανεώνοντας τις X3 και X4.

Έπειτα από τρία γεμάτα χρόνια παρουσίας στις διεθνείς αγορές, οι BMW Χ3 και Χ4, ανανεώνονται προκειμένου να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια την πορεία τους στον αυτοκινητικό στίβο. Η βαυαρική φίρμα φρόντισε ώστε να τονώσει την εμφάνιση αλλά και το τεχνολογικό υπόβαθρο των επιτυχημένων SAV (Sports Activity Vehicle) μοντέλων της, τα οποία θα ξεκινήσουν την εμπορική τους σταδιοδρομία από τον προσεχή Αύγουστο.

Αμφότερα, διαθέτουν νέα λεπτότερα φωτιστικά σώματα, μεγαλύτερη μάσκα και νέους ευμεγέθεις προφυλακτήρες με μεγαλύτερους αεραγωγούς, ενώ αντίστοιχα στο πίσω μέρος ανασχεδιασμένα είναι τα φώτα όπως και οι προφυλακτήρες. Επίσης, επιστρέφει στην παλέτα των εκδόσεων, το σπορ πακέτο «Μ» για όλους όσους επιθυμούν να εξοπλίσουν το όχημα τους με την αισθητική αύρα των «Μ» μοντέλων.

bmw

Η X3 M40i διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Χ3, χάρη στη μάσκα «Μ», τα λογότυπα «Μ» που κοσμούν το αμάξωμα αλλά και τους καθρέπτες. Αντίστοιχα, κινήθηκε η BMW αισθητικά και σε ότι αφορά την έκδοση X4 M40i. 

Σε ότι αφορά τις καυτές εκδόσεις, Χ3 Μ και Χ4 Μ, ξεχωρίζουν από την υπόλοιποι «οικογένεια» χάρη στην ακόμα μεγαλύτερη μάσκα, τους λεπτότερους προβολείς και τους άκρως επιθετικούς προφυλακτήρες με τους τεράστιους αεραγωγούς για την καλύτερη ψύξη του μηχανικού συνόλου.

bmw

Η BMW, εμπνεύστηκε σχεδιαστικά στο εσωτερικό των ανανεωμένων εκδόσεων των Χ3 και Χ4, από τη νέα Σειρά 4. Νέος λοιπόν είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3″, επανασχεδιασμένη η κεντρική κονσόλα, ενώ νέα επίσης είναι και η οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των 10,25″.

Τα M μοντέλα φέρουν σπορ δερμάτινα καθίσματα με φωτιζόμενα M λογότυπα, Alcantara επενδύσεις, M τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και M ζώνες ασφαλείας.

bmw

Κάτω από το καπό, η γκάμα των μηχανικών προσφέρει τρεις επιλογές βενζίνης και ισάριθμες ντίζελ, αποτελούμενες από 4κύλινδρους και 6κύλινδρους κινητήρες που κάνουν χρήση ήπιας υβριδικής τεχνολογίας 48 Volt.

Η ισχύς εκκινεί από τους 184 PS και φθάνει στους 360 PS. Διαθέσιμη είναι και BMW X3 xDrive30e, η Plug-In Hybrid επιλογή δηλαδή με τους 292 PS και την ηλεκτρική αυτονομία των 50 km. Για τις X3 M και X4 M, ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 3,0 lt συνεχίζει να προσφέρει 480 PS (έχει όμως αυξημένη ροπή 17 Nm), ενώ στις εκδόσεις Competition η ισχύς αυξάνεται στα 510 PS. Όλες φυσικά οι εκδόσεις των ανανεωμένων Χ3 και Χ4 συνεργάζονται με το εξαιρετικό 8άρι αυτόματο σασμάν. 

Η παραγωγή των ανανεωμένων μοντέλων εκκινεί τον Αύγουστο, με τις X3 M και X4 M να ακολουθούν από Σεπτέμβριο και μετά.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube