Επίσημο: Ανανεωμένα Audi A5 και S5

Επίσημο: Ανανεωμένα Audi A5 και S5

Αισθητικό φρεσκάρισμα μέσα-έξω για τα A5 Coupe, Cabriolet και Sportback.

Η Audi παρουσίασε τις ανανεωμένες εκδόσεις των A5 Coupé, Sportback και Cabriolet αλλά και τα S5 Coupé και Sportback, τα οποία φρεσκάρονται μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην αγορά ακολουθώντας το παράδειγμα του συγγενικού Audi A4.

Audi A5 Sportback

Το αισθητικό φρεσκάρισμα των A5 περιλαμβάνει νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες και πιο σύγχρονα γραφικά LED στα φωτιστικά σώματα (προαιρετικά διαθέσιμα με δυναμικά φλας και τεχνολογία Matrix LED).

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν οι ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα που έχουν διαφορετικό σχήμα και διακοσμητικά με εφέ αλουμινίου ανάλογα με το αισθητικό πακέτο που θα επιλέξει ο αγοραστής (βασικό, advanced line, S line) και η ελαφρώς διαφοροποιημένη γρίλια Singleframe με τρεις σχισμές στην πάνω πλευρά της.

Audi A5 Coupe

Στο προφίλ βρίσκουμε πιο κομψά μαρσπιέ ενώ στο πίσω μέρος ο ανασχεδιασμένος διαχύτης φιλοξενεί τις τραπεζοειδείς απολήξεις της εξάτμισεις. Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει 12 αποχρώσεις ανάμεσα στις οποίες ένα νέο σκούρο πράσινο.

Στο εσωτερικό η σημαντικότερη αλλαγή αφορά το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI με οθόνη αφής 10,1" στην κορυφή του ταμπλό και δυνατότητα χειρισμού μέσω φωνητικών εντολών, όπως και στο A4, ενώ το προαιρετικό πακέτο εσωτερικού φωτισμού σε διάφορες αποχρώσεις ενισχύει την αίσθηση πολυτέλειας. Παρών δηλώνει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων full-HD 12,3" Audi virtual cockpit plus.

Audi A5

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τέσσερα σύνολα που συνδυάζονται με ήπιο υβριδικό σύστημα MHEV, αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων S tronic ή αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων tiptronic.

Το σύστημα τετρακίνησης quattro είναι προαιρετικό για τις βασικές εκδόσεις και στάνταρ με τους τρεις ισχυρότερους κινητήρες.

Audi S5 Coupe

Το Audi S5 TDI (Coupe και Sportback) είναι πλέον πετρελαιοκίνητο για την αγορά της Ευρώπης. Ο κινητήρας V6 3.0 TDI σε συνδυασμό με ήπιο υβριδικό σύστημα MHEV 48V αποδίδει 347 PS και 700 Nm ροπής, επιτρέποντας επιτάχυνση 0-100km/h σε κάτω από 5" και τελική ταχύτητα 250 km/h (ηλεκτρονικά περιορισμένη).

Για τις αγορές εκτός Ευρώπης, η Audi προσφέρει το S5 TFSI με υπετροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα V6 3.0 TFSI με απόδοση 354 PS και 500 Nm ροπής. Αυτή η έκδοση επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 4,7" (4,8" για το Sportback) με την τελική ταχύτητα να παραμένει ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h.

Audi S5 Sportback

Και στις δύο εκδόσεις του S5 η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου tiptronic 8 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης quattro, ενώ στάνταρ είναι η σπορ ανάρτηση (προαιρετικά ενεργά αμορτισέρ).

Αισθητικά, η ισχυρότερη έκδοση (πλην του RS5) ξεχωρίζει από τις τέσσερις στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης, το εσωτερικό της γρίλιας και τα αντίστοιχα εμβλήματα, καθώς οι προφυλακτήρες είναι ίδιοι με της έκδοσης S line.

Audi A5 Cabriolet

Η εμπορική πορεία των ανανεωμένων A5 και S5 τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα για παραγγελία, θα ξεκινήσει από τις αρχές του 2020. Σύμφωνα με την Audi, η τιμή της βασικής έκδοσης A5 Coupé 40 TFSI των 163 PS, ξεκινά από τα 42.900 ευρώ στη Γερμανία. Στο λανσάρισμα θα διατεθεί η ειδική έκδοση A5 edition one με σπορ ανάρτηση, αισθητικό πακέτο S line και πλούσιο εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube