Επίσημη αποκάλυψη για το νέο Kia Picanto

Επίσημη αποκάλυψη για το νέο Kia Picanto

Το νέο Kia Picanto αποκαλύφθηκε και επίσημα. Δέχθηκε ένα ριζικό επανασχεδιασμό εσωτερικά και εξωτερικά, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά πωλήσεών του.

Επανασχεδιασμένο με ιδιαίτερη έμφαση στο να καλύψει ακόμα καλύτερα τις σύντομες, αστικές μετακινήσεις, το νέο Kia Picanto υπόσχεται να είναι ευκολότερο στην οδήγηση από ό,τι πριν, με περισσότερο στάνταρ εξοπλισμό, over-the-air αναβαθμίσεις και νέα τεχνολογία που το καθιστά σύμφωνα με τους Κορεάτες «ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του».

Ο νέος και πιο τολμηρός εξωτερικός σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Opposites United της Kia, ένα σχεδιαστικό στιλ με μπόλικες εμπνεύσεις από τη ναυαρχίδα της Kia, που δεν είναι άλλο από το μεγάλο ηλεκτρικό SUV EV9.

2023 Kia Picanto

Η χαρακτηριστική μπροστινή μάσκα Tiger Nose εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κορεάτικο μίνι, μαζί με προαιρετικούς προβολείς LED. Οι υπόλοιπες στιλιστικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν έναν ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα και νέες πλαϊνές ποδιές. Το αυτοκίνητο απεικονίζεται επίσης σε ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα που δεν το έχουμε ξαναδεί στο Picanto και το οποίο συνοδεύεται από τρία ακόμα νέα χρώματα.

Σε επίπεδο κινητήρων, το νέο Picanto θα διατίθεται είτε με τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,0 lt είτε με τετρακύλινδρο κινητήρα 1,2 lt. Και οι δύο είναι ατμοσφαιρική και έχουν αναβαθμιστεί για να βελτιώσουν την ανακύκλωση των καυσαερίων και να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων. Αμφότεροι προσφέρονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων ή με αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Στο εσωτερικό, το σύστημα infotainment του Picanto έχει αναθεωρηθεί πλήρως, με προαιρετική οθόνη αφής 8,0’’ ή οθόνη LCD 4,2’’ που τοποθετείται στάνταρ. Το μεγαλύτερο infotainment φέρνει συμβατότητα Bluetooth που μπορεί να συνδέσει δύο συσκευές ταυτόχρονα, καθώς και το Kia Connect, το οποίο παρέχει υπηρεσίες όπως ζωντανή ενημέρωση για την κυκλοφορία, πρόγνωση καιρού και λεπτομέρειες για πιθανές θέσεις στάθμευσης εντός και εκτός δρόμου. 

Το σύστημα επιτρέπει επίσης στους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν μια εφαρμογή για να προφορτώνουν το σύστημα πλοήγησης με οδηγίες διαδρομής πριν μπουν στο αυτοκίνητο και μπορούν να λαμβάνουν ενημερώσεις over-the-air για το infotainment και το σύστημα πλοήγησης. 

2023 Kia Picanto

Ο νέος εσωτερικός σχεδιασμός είναι «εμπνευσμένος από τη φύση», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Kia και προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο χρωματικά πακέτα: Adventurous Green και Rich Brown.

Και οι δύο προδιαγραφές είναι διαθέσιμες με ταπετσαρία από ψεύτικο δέρμα στο πλαίσιο της προσπάθειας της Kia να γίνει πιο βιώσιμη. Ξεκινώντας από το EV9, η Kia θα αρχίσει να καταργεί σταδιακά το δέρμα σε όλα τα μοντέλα της.

Ο χώρος φόρτωσης παραμένει ο ίδιος στα 255 lt με τα καθίσματα στη θέση τους, ενώ με την αναδίπλωσή τους επεκτείνεται στα 1.010 lt. 

Τέλος, να σημειώσουμε πως το νέο Picanto θα είναι διαθέσιμο στις αγορές από το ερχόμενο φθινόπωρο.

2023 Kia Picanto

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube