Επίσημο: VW Golf GTI Clubsport

Επίσημο: VW Golf GTI Clubsport

Με 265 ίππους, διαθέσιμη από το νέο έτος η επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια του Golf GTI

Από την αρχή του νέου έτους, το σύμβολο της σπορ οδήγησης, το VW Golf GTI γιορτάζει τα 40 του χρόνια. Η VW δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει την ευκαιρία και προχώρησε σε μια επετειακή έκδοση, το Golf GTI Clubsport.

Όπως πάντα, όλα τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στις επιδόσεις του GTI, οπότε σημειώστε πως η έκδοση Clubsport θα έχει μέγιστη ισχύ αυξημένη κατά 35 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 265. Θα επιταχύνει μέχρι τα 100 km/h σε 6,0” με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και σε 5,9” με το αυτόματο, διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων, ενώ η τελική του ταχύτητα θα είναι 250 km/h και 249 km/h, αντίστοιχα. Επίσης, για μικρά χρονικά διαστήματα έως 10”, ο δίλιτρος κινητήρας θα αποδίδει 10% παραπάνω, φτάνοντας έτσι τους 290 ίππους.

Εκτός από όσα έχουν να κάνουν με τις αναβαθμίσεις στον κινητήρα, η VW έχει δώσει και σχεδιαστικές ανάσες στο επετειακό GTI. Το αεροδυναμικό πακέτο έχει τον πρώτο λόγο, με εντελώς νέο εμπρός προφυλακτήρα και πίσω διαχύτη. Ξεχωρίζει επίσης χάρη στις αποκλειστικές σφυρήλατες ζάντες 19”, καθώς και από τα πλαϊνά αυτοκόλλητα με το λογότυπο Clubsport. Στο εσωτερικό, οι διαφορές εντοπίζονται στις κόκκινες ραφές, στο τιμόνι από Alcantara, στις διαθέσιμες ταπετσαρίες, στον ιδιαίτερης σχεδίασης λεβιέ κιβωτίου και σε μια σειρά από λεπτομέρειες με στόχο να τονιστεί περαιτέρω ο σπορ χαρακτήρας του μοντέλου. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube