Επίσημο: το SUV της Jaguar θα ονομάζεται F-Pace

Επίσημο: το SUV της Jaguar θα ονομάζεται F-Pace

Η έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου Jaguar C-X17 θα ονομάζεται τελικά F-Pace και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016.

Με την αποκάλυψη του ονόματος F-Pace η Jaguar τραβάει άλλη μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της με αφορμή το επερχόμενο SUV της. Το οποίο μάλιστα υποτίθεται ότι θα είναι τόσο καλό στον δρόμο που δεν θα πρέπει να το συγκρίνουμε με SUV.

Το όνομα F-Pace επιλέχθηκε για να φανερώσει τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου, παραπέμποντας απευθείας στην F-Type. Παράλληλα όμως θυμίζει την ιστορία της Jaguar και συγκεκριμένα το σλόγκαν Grace, Pace, Space που η βρετανική φίρμα χρησιμοποιούσε σε διαφημίσεις της τη δεκαετία του ’60. Η εμφάνιση της F-Pace δεν αναμένεται να διαφέρει σημαντικά από του πρωτότυπου C-X17. Άλλωστε οι θετικές αντιδράσεις σε εκείνο ήταν που έπεισαν την εταιρία να προχωρήσει στην παραγωγή ενός SUV.

Η Jaguar F-Pace θα είναι ένα 5θέσιο σπορ SUV που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μοντέλα όπως η BMW X4 και η Porsche Macan. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις θα είναι πιο ευρύχωρη και πιο πρακτική από εκείνα, ενώ θα τα κοντράρει και σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς στην άσφαλτο. Στο Detroit ο διευθυντής πωλήσεων της Jaguar Andy Goss δήλωσε ότι η F-Pace θα γίνει «το απόλυτο πρακτικό σπορ αυτοκίνητο».

Το νέο μοντέλο βρίσκεται σήμερα υπό εξέλιξη, και θα πρέπει να το περιμένουμε στους δρόμους πριν τα μέσα του 2016.

[Πηγή: Jaguar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube