Επίσημο: Στη Φρανκφούρτη το νέο Opel Astra [video]

Επίσημο: Στη Φρανκφούρτη το νέο Opel Astra [video]

Tη νέα γενιά του μικρομεσαίου οικογενειακού μας έδειξε, έστω και καμουφλαρισμένη, η Opel.

Η Opel επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που την ήθελαν να παρουσιάζει την έβδομη γενιά του Astra στο φετινό Σαλόνι της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα δυο φωτογραφίες, με το εμπρός μέρος να είναι καμουφλαρισμένο για να μην αποκαλυφθεί από τώρα η σχεδίασή του.

Ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann, δήλωσε πως η καινούργια πρόταση στη μικρομεσαία κατηγορία «είναι σχεδιασμένη από λευκή κόλλα χαρτί», κάτι που επέτρεψε την δημιουργία «ενός επαναστατικού μοντέλου που είναι πολύ καλύτερο σε όλους τους τομείς» σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Αν και οι εξωτερικές διαστάσεις θα είναι μικρότερες, ο χώρος των επιβατών θα αυξηθεί σημαντικά και το νέο Astra, με την κωδική ονομασία Κ, θα είναι «δραματικά ελαφρύτερο και θα κινείται από μια νέα γενιά κινητήρων που ενσωματώνουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας».

Η σημαντικότερη αλλαγή στα μηχανικά μέρη εντοπίζεται στην πίσω ανάρτηση, στην οποία για πρώτη φορά θα χρησιμοποιηθεί διάταξη πολλαπλών συνδέσμων αντί για ημιάκαμπτο άξονα. Στόχος είναι, φυσικά, η βελτίωση των δυναμικών χαρακτηριστικών που δεν βρίσκονται στο επίπεδο των κορυφαίων ανταγωνιστών όπως το VW Golf και το Ford Focus.

Επίσης, θα είναι η πρώτη φορά που το Astra θα κατασκευαστεί εκτός Γερμανίας, στα εργοστάσια του Gliwice στην Πολωνία και του Ellesmer Port στη Βρετανία.

Στο videο που ακολουθεί μπορείτε να το δείτε σε δοκιμές εξέλιξης στο Nürburgring.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube