Επίσημο: Νέο Toyota RAV4 2019

Επίσημο: Νέο Toyota RAV4 2019

Η πέμπτη γενιά του ιδρυτή των SUV παρουσιάζεται σήμερα στην Έκθεση της Νέας Υόρκης.

Το RAV4 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα SUV σε παγκόσμιο επίπεδο και η Toyota παρουσιάζει σήμερα στην Έκθεση της Νέας Υόρκης τη νέα πέμπτη γενιά του μοντέλου.

Το νέο ιαπωνικό SUV βασίζεται στην πλατφόρμα TNGA που χρησιμοποιούν και άλλα σύγχρονα μοντέλα της εταιρείας, με την σχεδίασή του να είναι ιδιαίτερα «προχωρημένη» και δυναμική. Οι έντονες ακμές, οι τετραγωνισμένοι θόλοι, τα «τρισδιάστατα» μοτίβα και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, φροντίζουν να δώσουν στο νέο RAV4 ένα αγριεμένο παρουσιαστικό.

Από πλευράς διαστάσεων, η πέμπτη γενιά του δημοφιλούς μοντέλου δεν διαφέρει αρκετά σε μήκος (4,6 m). Εκεί που διαφέρει είναι στο μεγαλύτερο μεταξόνιο (+30mm), έχει μικρότερους προβόλους, και στο ελαφρώς αυξημένο πλάτος που υπόσχονται βελτιωμένους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Η γκάμα κινητήρων του νέου RAV4 αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων και ένα υβριδικό σύστημα με θερμικό κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά σύμφωνα με την Toyota η υβριδική έκδοση είναι ακόμα πιο αποδοτική σε όλους τους τομείς και η 2λιτρη θα έχει το καινούριο μοτέρ της ιαπωνικής φίρμας που είδαμε πριν ένα μήνα. Η συγκεκριμένη έκδοση συνδυάζεται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο.

Αναβαθμισμένα είναι και τα οδικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, μιας και η νέα πλατφόρμα χαρίζει χαμηλότερο κέντρο βάρους και καλύτερη κατανομή βάρους. Ακόμα, η τετρακίνηση του 2λιτρου είναι καινούρια και στις αυτόματες εκδόσεις μπορεί να αποσυνδέσει τον πίσω άξονα. Η υβριδική έκδοση διαθέτει δύο ηλεκτρομοτέρ, με το ένα από αυτά να κινεί τον πίσω άξονα.

Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες για το νέο RAV4 θα έχουμε με την πάροδο του χρόνου, ενώ η εμπορική καριέρα του μοντέλου θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2019.

[Πηγή: Toyota]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube