Επίσημο: Νέο SUV από τη Lamborghini το 2018

Επίσημο: Νέο SUV από τη Lamborghini το 2018

Οι Huracán και Aventador θ’ αποκτήσουν ένα εντελώς διαφορετικό «αδελφάκι».

Όπως αναμενόταν, η Lamborghini ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσθέσει στη γκάμα της ένα SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί σε τρία χρόνια.

Το τρίτο μοντέλο της ιταλικής μάρκας, που θα βασίζεται στο concept Urus, θα κατασκευάζεται στην Sant’Agata Bolognese και θα σημάνει την επέκτασή της σε μια νέα κατηγορία από την οποία προσδοκά σημαντική αύξηση των πωλήσεων.

Στο πρότζεκτ θα εμπλακούν το Group VW που μέσω της Audi είναι ο κυριότερος μέτοχος της Automobili Lamborghini, το ιταλικό υπουργείο Ανάπτυξης, η εθνική υπηρεσία επενδύσεων Invitalia, η επαρχία της Emilia Romagna και οι εργατικές ενώσεις.

Ο πρόεδρος και CEO της μάρκας, Stephan Winkelmann, δήλωσε: «Αυτή είναι μια σημαντική στιγμή για όλους μας στη Lamborghini. Η προσθήκη ενός τρίτου μοντέλου σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής και το ότι θα κατασκευάζεται εδώ επιβεβαιώνει την δέσμευσή μας να διατηρήσουμε τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν.»

Η παραγωγή του νέου SUV, που θα μπει στην παραγωγή το 2018, θα περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις, τον διπλασιασμό σχεδόν των εγκαταστάσεων από τα 80.000 στα 150.000 τετραγωνικά μέτρα, μια νέα γραμμή παραγωγής, ενίσχυση του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης και την πρόσληψη 500 επιπλέον εργαζομένων.

Με το SUV η Lamborghini θα απευθυνθεί τόσο στους υπάρχοντες πελάτες της, που έχουν στο στόλο τους αντίστοιχα μοντέλα άλλων κατακευαστών, όσο και σε νέους που θα ήθελαν κάτι πιο πρακτικό από τα διθέσια σούπερκαρ.

Οι κύριες αγορές θα είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Μέση Ανατολή, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ρωσία. Η ετήσια παραγωγή θα κυμαίνεται γύρω στα 3.000 μονάδες, διπλασιάζοντας έτσι τον όγκο των πωλήσεων της Lamborghini.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube