Lamborghini: Αύριο η ανακοίνωση για την παραγωγή της Urus στην Ιταλία;

Lamborghini: Αύριο η ανακοίνωση για την παραγωγή της Urus στην Ιταλία;

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν, όπως όλα δείχνουν, θετική κατάληξη.

Το πράσινο φως πήρε τελικά η Urus που, επιπλέον, θα κατασκευάζεται «εντός έδρας» ικανοποιώντας όχι μόνο τους φαν της μάρκας αλλά και την ιταλική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη, 26 Μαΐου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi, ο Winkelmann και ο Rupert Stadler, CEO της Audi στην οποία υπάγεται η Lamborghini, θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη όπου θα ανακοινώσουν τη συμφωνία.

Μέχρι τώρα υπήρχε αβεβαιότητα όχι μόνο για το αν το πρότζεκτ θα έπαιρνε το πράσινο φως αλλά και, εφόσον έμπαινε στην παραγωγή, αν θα κατασκευαζόταν στην Ιταλία ή σε κάποιο άλλο από τα εργοστάσια του Group VW, ενώ ταυτόχρονα διεξάγονταν συζητήσεις με τα ιταλικά συνδικάτα σχετικά με ένα πιο ευέλικτο ωράριο.

Στις 22 Μαΐου, η Lamborghini και οι ενώσεις των εργαζομένων κατέληξαν σε συμφωνία. Λίγο νωρίτερα, το ρεπορτάζ ανέφερε πως η ιταλική κυβέρνηση ήταν πρόθυμη να διαθέσει μέχρι και €100 εκατομμύρια σε φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα κίνητρα προκειμένου να κρατήσει την παραγωγή του μοντέλου στη χώρα και την πρόσληψη έως 500 νέων εργαζομένων.

Το 2014, η Lamborghini σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της με 2.530 μονάδες, ήτοι αύξηση 19% σε σχέση με το 2013. Κι αυτό έχοντας στη γκάμα της μόνο δύο διθέσια κεντρομήχανα supercars που, πρακτικά, απευθύνονται στο ίδιο κοινό.

Στη Lamborghini πιστεύουν ότι ένα crossover σαν την Urus μπορεί να πετύχει 3.000 πωλήσεις ετησίως, διπλασιάζοντας έτσι την παραγωγή της εταιρείας.

Ο CEO, Stephan Winkelmann, πριν τρεις εβδομάδες δήλωνε πως αν τελικά η απάντηση ήταν θετική, το τρίτο μοντέλο θα ανήκε σε αυτή την κατηγορία «μια και γνωρίζει άνθιση και είναι πολύ καλά κατανεμημένη όσον αφορά τις πωλήσεις σε όλες τις αγορές.» Ιδίως αυτές της Κίνας και των ΗΠΑ που είναι και οι δύο μεγαλύτερες, θα προσθέταμε...

[Πηγή: Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube