Επίσημο: Νέο Škoda Octavia Scout 2017

Επίσημο: Νέο Škoda Octavia Scout 2017

Το τελευταίο μοντέλο που έλειπε από την εξίσωση «ανανέωση του Octavia», το Scout αποκαλύφθηκε επίσημα από την τσεχική εταιρεία, μέλος του ομίλου VW.

H τελευταία βερσιόν αμαξώματος του ανανεωμένου Octavia 2017 που δεν είχε αποκαλυφθεί ήταν το πιο σκληροτράχηλο και χωματερό Octavia Scout, που λανσαρίστηκε online, με ενισχυμένα διαπιστευτήρια στην ικανότητα εκτός ασφάλτου και στις νέες τεχνολογίες.

Κατά το πρότυπο της ανανέωσης του σπορ Octavia RS 2017, το Octavia Scout ενσωματώνει το ίδιο πακέτο συστήματος φώτων με την υπόλοιπη γκάμα των Octavia, με το σχεδιασμό που τονίζει το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του αυτοκινήτου να διατηρείται από το προ- facelift μοντέλο.

Το ανανεωμένο Octavia Scout 2017 ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να το επιλέξει μέσα από μια γκάμα που διαθέτει ένα κινητήρα ντίζελ σε δύο εκδόσεις ισχύος, 150 και 180 άλογα. Το «μικρό» χρειάζεται 9,1” για το 0-100 m/h και καίει κατά μέσο όρο και κατά NEDC 5,0 lt/100 km, ενώ το ισχυρότερο χρειάζεται για την ίδια επιτάχυνση 7,8”, καίγοντας το ίδιο. Οι εκπομπές C02 είναι 130 και 133 g/km αντίστοιχα.

Škoda δεν έδωσε φωτογραφίες και λεπτομέρειες για την καμπίνα του Scout, αλλά μπορείτε να πάρετε μια ιδέα στο παρακάτω link διότι θεωρούμε ότι τα πράγματα εκεί θα βρίσκονται πολύ κοντά, αν όχι θα είναι πανομοιότυπη, με την έκδοση Combi του στάνταρ Octavia.

Škoda Octavia 2017, οι λεπτομέρειες στην καμπίνα

Οι στιλιστικές επεμβάσεις στο εμπρός και στο πίσω μέρος είναι και οι πιο εμφανείς και κατά το πρότυπο των υπολοίπων Octavia. Το σημαντικότερο στοιχείο όμως για τους αγοραστές είναι η δήλωση της Škoda ότι ενισχύθηκαν οι δυνατότητες εκτός ασφάλτου με τις γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης να φτάνουν τις 16,6º και 14,5º αντίστοιχα.



Η Škoda όμως προίκισε το βασικό εξοπλισμό του Octavia Scout με το πακέτο «Rough-Road» που περιλαμβάνει πλαστικά προστατευτικά για την «κοιλιά» του αυτοκινήτου. Όπως και η υπόλοιπη γκάμα το Scout διαθέτει νέο σύστημα πολυμέσων που για την περίπτωση του κορυφαίου σε εξοπλισμό μοντέλου 9,2ιντση οθόνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Škoda Octavia 2017: Νέες λύσεις συνδεσιμότητας και ασφάλειας [video]

Η τεχνολογικές αναβαθμίσεις είναι επίσης μέρος της ανανέωσης του Octavia Scout. Όπως και στο RS, το αυτοκίνητο διαθέτει πλέον σύστημα βοηθείας τρέιλερ, επιτήρηση τυφλού σημείου, προειδοποίηση για κίνηση στο πίσω μέρος και κάθετα με την πορεία του αυτοκινήτου, και προστασία επιβατών που προετοιμάζει το αυτοκίνητο για επικείμενη σύγκρουση μαζεύοντας τα μπόσικα από τις ζώνες ασφαλείας και κλείνοντας όλα τα παράθυρα και την οροφή.

Όπως και το Octavia RS, έτσι και το Scout αναμένεται στην Ελλάδα στις αρχές του καλοκαιριού του 2017.

[Πηγή Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube