Škoda Octavia 2017, οι λεπτομέρειες στην καμπίνα

Škoda Octavia 2017, οι λεπτομέρειες στην καμπίνα

Το μπεστ σέλερ της Škoda θα διαθέτει φωτισμό περιβάλλοντος και περισσότερα στοιχεία Simply Clever.

Το ανανεωμένο Octavia είναι το πιο ισχυρό χαρτί της τσεχικής εταιρείας στην τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά και το πιο αμφιλεγόμενο λόγω των δίδυμων εμπρός φαναριών.

Παρόλο το τελευταίο όμως, η ανανεωμένη μπερλίνα της Škoda είναι κάτι παραπάνω από μια νέα φάτσα. Ειδικά στην καμπίνα, οι Τσέχοι προχώρησαν σε μια σειρά από αλλαγές , μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται φωτισμός περιβάλλοντος, στοιχείο στάνταρ για τις εκδόσεις Style και L&K. Ο φωτισμός έχει τοποθετηθεί σε μια διακοσμητική λωρίδα στις πόρτες του αυτοκινήτου και είναι διαθέσιμος σε μια ποικιλία δέκα χρωμάτων, με στόχο να δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κατά τα άλλα καλοβαλμένη και ευρύχωρη καμπίνα.

Η πιο «φτωχή» έκδοση Ambition διαθέτει πλέον νέο χρωματικό συνδυασμό στο ταμπλό, σε μαύρο και καφέ, με τα όργανα ελέγχου όλα σε μαύρο, ενώ στα άλλα επίπεδα εξοπλισμού υπάρχουν κι εκεί περιορισμένης έκτασης αλλαγές. Επίσης, η Škoda μπήκε στον κόπο να ανασχεδιάσει τις ποτηρο/φιαλοθήκες στην κεντρική κονσόλα και πλέον αυτές μπλοκάρουν τις φιάλες με βάση PET, επιτρέποντας έτσι στον οδηγό και το συνοδηγό να τις ανοίγουν με το ένα χέρι. Simply Clever, έτσι;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Škoda Octavia σε νέες φωτογραφίες και video

Ένα νέο στοιχείο αποτελεί το έξτρα αναδιπλούμενο τραπεζάκι που είναι προσαρμοσμένο στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων. Επιπλέον, το πορτμπαγκάζ του πιο πρακτικού Octavia Combi φιλοξενεί πλέον αποσπώμενο φακό LED, εφαρμογή που έχουμε δει ήδη στο μεγαλύτερο Superb Combi.

Το τιμόνι στο νέο Octavia 2017 είναι θερμαινόμενο (έξτρα), όπως επίσης στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το εξατομικευμένο κλειδί που αποθηκεύει τις ρυθμίσεις του οδηγού, όπως οι ρυθμίσεις του καθίσματός του, του συστήματος πολυμέσων, του κλιματισμού των συστημάτων αρωγής, τις οδηγικές ρυθμίσεις, ακόμα και τον εξωτερικό και εσωτερικό φωτισμό.

Η πιο σημαντική αλλαγή όμως αφορά την αναβάθμιση όλης της γκάμας των συστημάτων πολυμέσων. Η παλιά 6,5άρα οθόνη «Bolero» έδωσε τη θέση της σε μια 8”, ενώ η κορυφαία της γκάμας «Columbus» μεγάλωσε επίσης από τις οκτώ στις 9,2 ίντσες. Αυτές οι δύο με τη μασαία της γκάμας «Amundsen» έχουν πλέον πιο λεπτό τζάμι και «κουμπιά» αφής αντί των παλιών, κλασικών χειριστηρίων. Ακόμη και η βασική έκδοση εξοπλισμού Swing είναι φορτωμένη πληθωρικά, περιλαμβανομένων Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink και SmartGate, επιτρέποντας στο χρήση του Octavia να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του αυτοκινήτου μέσω smartphone.

Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία να χρησιμοποιείς καλώδια φόρτισης για smartphones και τάμπλετ, το ανανεωμένο Octavia 2017 θα εφοδιάζεται έξτρα με λειτουργία αυτόματης φόρτισης, ενώ στο μέτωπο της συνδεσιμότητας θα υπάρχει μονάδα LTE και Wi-Fi hotspot.

Οι παραγγελίες για τα ανανεωμένο Škoda Octavia αναμένεται να ανοίξουν πριν από το τέλος του χρόνου, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν νωρίς μέσα στο 2017. Τα σκληροτράχηλο Octavia Scout θα ακολουθήσει μερικούς μήνες αργότερα, ενώ μια πιθανολογείται και μια έκδοση RS, με την προϋπόθεση ότι θα βρίσκεται εν ζωή σπορ σειρά της Škoda.

[Πηγή Škoda] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube