Επίσημο: Νέο Opel Corsa GSi

Επίσημο: Νέο Opel Corsa GSi

Θα έχει τη σπορ ανάρτηση του OPC, αλλά δεν δίνονται ακόμη πληροφορίες για τον κινητήρα.

Ύστερα από το λανσάρισμα του Insignia GSi πέρσι, η Opel βάζει το σπορ λογότυπο GSi και στο μικρό Corsa.

Η νέα αυτή έκδοση του Corsa ίσως να είναι το κύκνειο άσμα της σημερινής γενιάς του γερμανικού σουπερμίνι. Το καυτό χάτσμπακ θα διατίθεται με το 3θυρο αμάξωμα και εξωτερικές μετατροπές που θα το διαφοροποιούν από τις πιο κοινές εκδόσεις του μοντέλου.

Ανάμεσα στις διαφορές είναι η κυψελωτή μάσκα, οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί ψύξης, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων, η χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης και οι τροχοί διαμέτρου έως και 18 ιντσών.

Το ουσιαστικό στοιχείο διαφοροποίησης όμως θα είναι το Sport πλαίσιο από τη σκληροπυρηνική έκδοση OPC, που θα κάνει το GSi πιο γρήγορο και απολαυστικό στις στροφές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Opel Corsa OPC MY2016

Το μεγάλο σπόιλερ στην άκρη της σκεπής του GSi, εκτός από την εμφάνιση, λέγεται ότι θα ευνοεί και την οδική συμπεριφορά, αναπτύσσοντας κάθετη δύναμη στις υψηλές ταχύτητες.

Εικόνες του εσωτερικού δεν δόθηκαν από την Opel, όμως πληροφορούμαστε ότι οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν σπορ καθίσματα της Recaro. Σπορ είναι και το τιμόνι, που έχει δερμάτινη επένδυση όπως και η χειρολαβή του λεβιέ ταχυτήτων, ενώ τα πεντάλ είναι αλουμινένια.

Περιέργως, η Opel δεν μας λέει προς το παρόν ποιον κινητήρα θα έχει το νέο σπορ Corsa. Λογικά, θα πρόκειται για τον πιο δυνατό διαθέσιμο κινητήρα αν εξαιρέσουμε αυτόν του OPC. Κάτι αντίστοιχο ισχύει άλλωστε και για το Insignia GSi.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το Opel Insignia GSi

Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν δείτε κάτω από το καπό του Corsa GSi τον 1.4 Turbo του Corsa S, με τους 150 ίππους και τα 22,4 kgm ροπής. Θα είναι αρκετός για να δώσει στο καυτό χάτσμπακ επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,9” και τελική ταχύτητα 207 km/h.

To Opel Corsa GSi θα διατεθεί στην αγορά μέσα στη χρονιά, μαζί με την αντίστοιχη δεξιοτίμονη έκδοση Vauxhall για τη Βρετανική αγορά.

[Πηγή: Opel]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube