Επίσημο: Νέο Opel Astra K 2016

Επίσημο: Νέο Opel Astra K 2016

Η Opel αποκάλυψε επίσημα και νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν το νέο Astra που αναμένεται να το δούμε στις εκθέσεις το προσεχές φθινόπωρο.

Ύστερα από την πρωινή διαρροή, η Opel αποκάλυψε και επίσημα το νέο Astra K 2016, το οποίο θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην IAA 2015 στη Φρανκφούρτη, τον προσεχή Σεπτέμβριο.  

Για μία ακόμη φορά μπορούμε να επαναλάβουμε ότι το νέο Astra αποτελεί κατά την άποψή μας το πιο όμορφο μικρομεσαίο χάτσμπακ που έχει σχεδιάσει μέχρι σήμερα η Opel.

Και ύστερα από αυτή τη μικρή υποκειμενική παρένθεση, ας επικεντρωθούμε στις προσπάθειες των σχεδιαστών που πίσω από αυτό το όμορφο αποτέλεσμα, έκαναν σημαντική «δίαιτα» στο Astra K. Ένα ελάφρωμα που απέφερε από 120 έως 200 kg, ανάλογα με την έκδοση και χάρη σε μια «ολοκληρωτικά νέα αρχιτεκτονική», όπως λέει η Opel.

Το αμάξωμα, το πέτσωμα του αυτοκινήτου, είναι πλέον 20% ελαφρύτερο από πριν (στα 280 kg) ενώ οι επεμβάσεις στο σασί «αδυνάτισαν» το αυτοκίνητο κατά 50 kg. Το ελάφρωμα του πλαισίου επετεύχθη χάρη στη χρήση κόμπακτ υποπλαισίων, ατσαλιού υψηλής και υπέρ-υψηλής αντοχής και χαμηλού βάρους, καθώς και άλλων μέτρων μείωσης του βάρους και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Το νέο Astra παρότι είναι πλέον πέντε πόντους πιο κοντό (4,37 m) και διαθέτει δύο εκατοστά κοντύτερο μεταξόνιο (2,66 m),  η Opel λέει ότι προσφέρει 3,5 πόντους μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια των πίσω. Βελτίωση όμως υπέστη και η αεροδυναμική με το συντελεστή οπισθέλκουσας να κατεβαίνει κάτω από το 0,30, ενώ είναι και 2,6 cm κοντύτερο σε ύψος από το απερχόμενο Astra J.

Όσον αφορά την γκάμα των κινητήρων, η νέα γενιά του Opel Astra θα διατίθεται με βασικό μοτέρ το ντίζελ 1.6 CDTI με τους 95 PS, ενώ το βασικό βενζινοκίνητο μοτέρ θα είναι το 3κύλινδρο 1.0 ECOTEC με τους 105 PS. Στην γκάμα ια υπάρχει ακόμη ένα ολοκαίνουργιο 4κύλινδρο 1.4 ECOTEC, εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο, που θα αποδίδει μέγιστη ισχύ 145 PS και μέγιστη ροπή 25,5 kgm.

Το νέο Astra K θα κάνει χρήση των εμπρός φώτων IntelliLux LED matrix, τεχνολογίας που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία. Τα φώτα αυτά, σύμφωνα με τις προδιαγραφές τους, υπόσχονται στον οδηγό να μπορεί να εντοπίζει την ύπαρξη αντικειμένων ή ανθρώπων 30-40 m ενωρίτερα απ’ ό,τι αν το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με φώτα αλογόνου ή xenon στη μεσαία σκάλα και για ταχύτητα κίνησης τα 80 km/h.

Στην καμπίνα του νέου Astra, η Opel υιοθετεί ένα νέο look, αλλά και αναβαθμίζει την συνδεσιμότητα του μικρού οικογενειακού της με το τελευταίας γενιάς σύστημα πολυμέσων IntelliLink που είναι συμβατό με Android Auto και CarPlay. Το σύστημα υποστηρίζεται από 8ιντση οθόνη αφής και υποστηρίζει με τη σειρά του κινητό Wi-Fi hotspot 4G LTE και  την προσωπική υπηρεσία συνδεσιμότητας και εξυπηρέτησης OnStar της Opel.

Το νέο Astra διατίθεται ακόμη με μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού τα οποία περιλαμβάνουν Lane Keep Assist με Lane Departure Warning, Traffic Sign Assistant, Cruise Control με περιοριστή ταχύτητας, Advanced Park Assist, Side Blind Spot Alert και κάμερα πίσω θέασης.

Όσο για τη βολή του οδηγού σε σχέση με τη θέση οδήγησης, το κάθισμα και το τιμόνι έχουν 18 ξεχωριστές ρυθμίσεις. Επιπλέον το κάθισμα του οδηγού και του συνοδηγού θα μπορούσε να είναι θερμαινόμενο, αεριζόμενο και εξοπλισμένο με λειτουργία μασάζ (έξτρα), ενώ και οι πίσω επιβάτες, αυτοί των εξωτερικών θέσεων μπορούν προαιρετικά να έχουν θερμαινόμενο κάθισμα.

Το νέο Opel Astra Κ ύστερα από την επίσημη παρουσίασή του στο Διεθνές Σαλόνι της Φρανκφούρτης, τον προσεχή Σεπτέμβριο, θα λανσαριστεί και εμπορικά λίγο αργότερα.

[Πηγή Opel] 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube