Επίσημο: Νέο nanoFlowcell QUANT F

Επίσημο: Νέο nanoFlowcell QUANT F

Η nanoFlowcell αποκάλυψε το αμιγώς ηλεκτρικό QUANT F λίγο πριν από το επίσημο ντεμπούτο του στο Σαλόνι της Γενεύης.

Το νέο QUANT F προγράφεται από τη nanoFlowcell ως μια «περαιτέρω εξέλιξη» του περσινού QUANT E και διαθέτει οικεία εικόνα μεν, αλλά και νέα εμπρός φανάρια «QUANTeYES» και πίσω πτέρυγα που αναπτύσσεται αυτόματα στα 80 km/h.

Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης νέο ανθρακονημάτινο αυτοφερόμενο πλαίσιο που υποστήριζε μια πιο ευρύχωρη καμπίνα σε σχέση μα αυτή του QUANT E. Οι μεγαλύτερες αλλαγές σε σχέση με το περσινό μοντέλο βρίσκονται κάτω από το πέτσωμα του QUANT F.


Το βελτιωμένο nanoFlowcell, ένα εξεζητημένο σύστημα κυψέλης καυσίμου με οξειδοαναγωγή, το τροφοδοτεί αδιάλειπτα με ρεύμα πάνω από 50 ampères, αλλά διαθέτει και ένα ρυθμιστικό σύστημα που είναι ικανό να τροφοδοτήσει με πάνω από 2.000 ampères που χρειάζεται το QUANT F για μάξιμουμ επιδόσεις.

Ο επικεφαλής τεχνικός υπεύθυνος Nunzio La Vecchia λέει ότι το αυτοκίνητο κάνει χρήση της εταιρικής τεχνολογίας για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. «Αντί να χρησιμοποιούμε υδρογόνο και οξυγόνο όπως σε μια συμβατική κυψέλη καυσίμου, εργαζόμαστε πάνω σε δύο ιοντικά υγρά -ένα με θετικό φορτίο και ένα με αρνητικό», δήλωσε ο La Vecchia.

Το QUANT F, με μήκος 5,25 m, παίρνει κίνηση από τέσσερα ηλετρομοτέρ με σύνολο ισχύος τους 1.090 PS για περιορισμένη διάρκεια και μάξιμου βολτάζ 735V. Το αυτοκίνητο περνά την κίνηση στο δρόμο μέσω μιας αυτόματης μετάδοσης δύο σχέσεων. Η αυξημένη αυτονομία του QUANT F φτάνει τα 800 km και η τελική ταχύτητά του τα 300 km/h.

[Πηγή nanoFlowcell]

    

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube