Επίσημο: Νέο MINI Countryman 2017 [videos]

Επίσημο: Νέο MINI Countryman 2017 [videos]

To μεγαλύτερο μοντέλο στην γκάμα της MINI αποκτά νέα μοτέρ, επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση και πολλές μοντέρνες αναβαθμίσεις.

Ύστερα από έξι χρόνια στην αγορά, το MINI Countryman επιτέλους υπέστη την από καιρό αναγκαία ανανέωση.

Εκτός από την αναβαθμισμένη και πιο μοντέρνα εικόνα του, στην γκάμα του Counrtyman προστέθηκαν νέα μοτέρ, αλλά και μεγαλύτερο αμάξωμα που μας προϊδεάζει για πιο άνετο σαλόνι. Όλα θα μας τα δείξει σε γυμνό μέταλλο στο Los Angeles Auto Show 2016 που ανοίγει τις πύλες του τον επόμενο μήνα.

Ο ανασχεδιασμός του εξωτερικού του νέου Counrtyman δεν απομακρύνεται δραστικά από αυτόν του απερχόμενου μοντέλου, με την πιο διακριτή αλλαγή τις νέες γραμμές που έρχονται από τη μάσκα: Ένα σχέδιο με γρίλια δύο τμημάτων που χωρίζονται από ένα μεγάλο κομμάτι μαύρου γυαλιστερού πλαστικού και, κυρίως, πιο καλλίγραμμα εμπρός φανάρια με τεχνολογία LED (στάνταρ) και φώτα ομίχλης.

Η νέα, ξεχωριστή όψη συνεχίζεται κατά μήκος του αμαξώματος, ενισχυμένη από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τις ράγες οροφής και μερικές εκκεντρικότητες με την υπογραφή της MINI.

Σχεδόν 20 πόντους μακρύτερο από την απερχόμενη γενιά και τρεις πιο φαρδύ, το νέο Countryman είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο της βρετανικής εταιρείας. Το μεταξόνιό του μεγάλωσε κατά 7,5 πόντους και άνοιξε το δρόμο για πιο άνετο εσωτερικό που μεταφράζεται σε ικανό χώρο για πέντε ενηλίκους με 450 lt για τις βαλίτσες τους ή 1.309 lt με αναδιπλωμένα τα καθίσματα. Αυτό μεταφράζεται ότι η καμπίνα του νέου Countryman είναι 220 lt μεγαλύτερη από του απερχόμενου. Στα νέα στοιχεία του Countryman 2017 σημειώνουμε το μηχανισμό αυτόματου ανοίγματος της πόρτας του πορτμπαγκάζ και το μοναδικό έξτρα «Picnic Bench», μια εύκαμπτη επιφάνεια στο πορτμπαγκάζ που μπορείς να τη διπλώσεις και να την κάνεις κάθισμα για δύο.

Η αναβάθμιση των χώρων και ο εξωτερικός ανασχεδιασμός του Countryman επικουρείται από δύο νέους κινητήρες, αμφότεροι ενισχυμένοι σε δύναμη και οικονομία. Πρόκειται για τον 3κύλινδρο 1.500άρη βενζίνης με 136 PS και 22,4 kgm και έ α νέο 4κύλινδρο δίλιτρο βενζίνης με 192 άλογα και 28,5 χιλιογραμμόμετρα.

Συνολικά η γκάμα του MINI Countryman αποτελείται από τα παρακάτω μοτέρ:
- 3κύλινδρο βενζίνης, 1.499 cc, 136 PS, 22,4 kgm
- 4κύλινδρο βενζίνης, 1.998 cc, 192 PS, 28,5 kgm 
- 4κύλινδρο ντίζελ, 1.995 cc, 150 PS, 33,6 kgm 
- 4κύλινδρο ντίζελ, 1.995 cc, 190 PS, 40,5 kg

Αλλά η γκάμα του νέου Countryman 2017 περιλαμβάνει για πρώτη φορά ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό MINI. Το MINI Cooper S E Countryman ALL4 διαθέτει το νέο 3κύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 136 PS και σύγχρονο ηλεκτρομοτέρ με απόδοση 88 ίππων. Έτσι, η συνδυασμένη απόδοση του υβριδικού MINI Countryman ανεβαίνει στους 224 PS και στα 39,2 kgm.

To νέο MINI Countryman 2017 θα ντεμπουτάρει επίσημα στις 18 Νοεμβρίου στο Los Angeles Auto Show 2016 και θα ακολουθήσει το εμπορικό λανσάρισμά του στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2017. Από τον Μάρτιο όμως θα είναι διαθέσιμο και στις υπόλοιπες αγορές.

[Πηγή MINI]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube