Επίσημο: Νέo Mercedes-Benz V-Class

Επίσημο: Νέo Mercedes-Benz V-Class

H Mercedes- Benz αποκάλυψε επίσημα τo νέo V-Class 2014, στο Μόναχο, στη Γερμανία.

Σχεδιασμένο ως το πρώτο βαν που θα ήθελες να αποκτήσεις, το νέο V-Class έρχεται για να αντικαταστήσει το Viano και υιοθετεί αναβαθμισμένο ντιζάιν που έλκει την καταγωγή των γραμμών του από τις C, E και S-Class.

Έτσι στο ρύγχος συναντάς τη οικεία προτεταμένη μάσκα της Mercedes-Benz με τα ενσωματωμένα φώτα LED. Πηγαίνοντας προς τα πίσω, υπάρχει έντονο ανάγλυφο για βαν στο αμάξωμα, ενώ η γραμμή των ώμων πίσω ανεβαίνει έντονα και οι θόλοι των τροχών προεξέχουν ιδιαίτερα.

Ομοίως αναβαθμισμένη εικόνα συναντάς και στην καμπίνα, καθώς το V-Class 2014 είναι ντυμένο με δέρμα πολύ καλής ποιότητας, ενώ υπάρχουν ξύλινες διακοσμήσεις και ξεχωριστά πίσω καθίσματα που χωρίζονται από μια κεντρική κονσόλα. Άλλα αξιοπαρατήρητα σημεία είναι ο κρυφός φωτισμός της καμπίνας, οι μεταλλικές διακοσμήσεις και η οθόνη πολυμέσων και λειτουργιών COMAND.

Την κίνηση του νέου Mercedes-Benz V-Class 2014 αναλαμβάνει μια γκάμα από τρία μοτέρ: Το βασικό 200 CDI φορά ένα τουρμποντίζελ 2,1 λίτρων με μέγιστη ισχύ 136 PS κι μέγιστη ροπή 33,5 kgm. Έπεται το μοντέλο 220 CDI, με τον ίδιο κινητήρα, αλλά με την απόδοση ενισχυμένη στα 163 PS και τη ροπή στα 38,7 kgm. Και ο τρίτος αφορά τη 250 BlueTEC, με 190 PS και 44,8 kgm.

To νέo V-Class 2014 είναι σχεδιασμένο για να απευθυνθεί σε μια ευρεία γκάμα καταναλωτών, διαθέτει μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης και μπορεί να παραγγελθεί με μακρύ (3,43 m) και κοντό μεταξόνιο (3,2 m). Έτσι το νέο Mercedes-Benz V-Class 2014 διατίθεται σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος όσον αφορά το μήκος, που εκτείνονται από τα 4,90 έως τα 5,37 m.

[Πηγή Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube