Επίσημο: Νέο Mazda2 2015 [videos]

Επίσημο: Νέο Mazda2 2015 [videos]

Αυτή είναι η νέα γενιά του ιαπωνικού σουπερμίνι.

Σε συνέχεια της χθεσινής διαρροής φωτογραφιών και πληροφοριών για το νέο 2, η Mazda προχώρησε σήμερα στην επίσημη παρουσίαση του μοντέλου.

Η παραγωγή του νέου μοντέλου έχει ξεκινήσει, με το νέο 2 να αποτελεί το τέταρτο μέλος της οικογένειας των σύγχρονων Mazda (μετά το CX-5, το 6 και το 3) που ενστερνίζονται τις τεχνολογίες SKYACTIV και την σχεδιαστική γλώσσα KODO. Η εμπορική διάθεση του νέου Mazda2 θα ξεκινήσει το φθινόπωρο, με πρώτη την ιαπωνική αγορά.

Σύμφωνα με την Mazda, το νέο 2 συνδυάζει τις μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις με δυναμική σχεδίαση, αυξημένη πρακτικότητα, πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και ευχάριστη οδική συμπεριφορά. Επιπλέον, η νέα γενιά του 2 έχει δώσει μεγάλη έμφαση στην συνδεσιμότητα και τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Το Mazda Connect που μπορεί να εφοδιάσει το νέο μοντέλο, είναι ένα σύστημα πολυμέσων επόμενης γενιάς με αυξημένη συνδεσιμότητα, ενώ το i-ACTIVSENSE περιλαμβάνει διάφορα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας και επιτήρησης για την αποφυγή ή και μείωση των συνεπειών ενός ατυχήματος.

Το νέο Mazda2 προσφέρεται με τον νέο τουρμποντίζελ 1.5 SKYACTIV-D που αποδίδει 105 ίππους και 25,5 kgm ροπής από τις 1.500 rpm, καθώς και με τους βενζινοκινητήρες 1.3 και 1.5 SKYACTIV-G. Και οι τρεις κινητήρες θα μπορούν να συνδυαστούν, είτε με μηχανικό κιβώτιο, είτε με αυτόματο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube