Διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Mazda2

Διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Mazda2

Οι πρώτες εικόνες του επερχόμενου νέου Mazda2 2015 διέρρευσαν ήδη στο web.

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Mazda2 2015 διέρρευσαν ήδη, πριν από την επίσημη πρεμιέρα του ιαπωνικού σουπερμίνι στο Mondial de l’ Automobile, τον Οκτώβριο στο Παρίσι.  

Οι εικόνες επιβεβαιώνουν ότι το νέο Mazda2 παραμένει προσηλωμένο στις στιλιστική άποψη που είδαμε στο πρωτότυπο-προπομπό του, το Hazumi Concept στο Salon de l’ Auto, στη Γενεύη, νωρίτερα εφέτος. Άποψη που υποστηρίζεται από μπόλικα φουτουριστικά στοιχεία, όπως το αεροδυναμικό κιτ, τους μεγάλους τροχούς και τους εξωτερικούς καθρέφτες.



Στην καμπίνα, το Mazda2 απομακρύνεται σημαντικά από την εκδοχή του Hazoumi, κάτι το αναμενόμενο για εσωτερικό αυτοκινήτου παραγωγής, αλλά δεν παύει να παρουσιάζει μια φρέσκια και μοντέρνα εικόνα. Στο κέντρο του ταμπλό, κατά τα hi-tech ειωθότα, υπάρχει μια επικαθήμενη οθόνη αφής σε στιλ τάμπλετ που ο χειρισμός της γίνεται από ένα περιστροφικό χειριστήριο που είναι τοποθετημένο δίπλα στο χειρόφρενο.



Όπως όλα τα νέα μοντέλα της Mazda, έτσι και το δυάρι επωφελείται από τις φετίχ πια τεχνολογίες SkyActiv της ιαπωνικής εταιρείας, με έμφαση στα ελαφρά υλικά και δομές και στην αποδοτικότητα. Αυτά, στην περίπτωση του Mazda2, μετουσιώνονται σε μια νέα και ελαφριά πλατφόρμα και, τουλάχιστον για το λανσάρισμα, σε δύο 1.500άρηδες κινητήρες SkyActive, ένας βενζίνης και ένας ντίζελ.

Το βενζινοκίνητο μοτέρ των 1.500 cc, που βρίσκεται εδώ και καιρό κάτω από το καπό του Mazda3, αποδίδει μέγιστη ισχύ 100 PS, ενώ το 1.500άρι ντίζελ Skyactiv-D ανεβαίνει στους 105 PS με τη ροπή των 25,5 kgm να αποδίδεται μεταξύ 1.500 και 2.500 rpm. Συνδυάζεται δε με 6άρι αυτόματο σασμάν, ένα πακέτο που δίνει εκπομπές CO2 90 g/km, επίδοση ιδιαίτερα καλή που έχει να κάνει φυσικά και με το περιορισμένο βάρος του αυτοκινήτου.

[πηγή carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube