Επίσημο: Νέο Kia Optima στη Νέα Υόρκη

Επίσημο: Νέο Kia Optima στη Νέα Υόρκη

Η αγορά των ΗΠΑ είναι πολύ σημαντική για την Kia, οπότε ήταν απόλυτα λογικό η πρεμιέρα του νέου σεντάν να γίνει επί αμερικανικού εδάφους.

Η προηγούμενη γενιά του Optima, που παρουσιάστηκε το 2016, αναδείχθηκε στο best-seller της Kia στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και απέδειξε ότι τα προϊόντα της είναι πλέον αρκετά ώριμα ώστε να κοιτάξουν στα μάτια τον ανταγωνισμό σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατηγορία.

Αυτό ήταν μια πρόκληση για τους σχεδιαστές της μάρκας οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του Peter Schreyer έβαλαν ως στόχο να κρατήσουν άθικτη την ταυτότητα του μοντέλου και, ταυτόχρονα, να το εκμοντερνίσουν.

Η λύση που επέλεξαν ήταν η εξέλιξη του design με την προσθήκη ενός νέου εμπρός μέρους με λεπτότερη μάσκα που θυμίζει το πολυτελές Κ900, ανασχεδιασμένα φώτα και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα. Η έντονη κλίση της εμπρός αλλά και της πίσω κολόνας και οι σχετικά μικρές γυάλινες επιφάνειες διατηρούν τον σπορ χαρακτήρα ενώ το πίσω μέρος θυμίζει το μεγαλύτερο Cadenza.

Παρ’ όλα αυτά, το νέο Optima έχει μεγαλώσει ελαφρώς σε όλες τις διαστάσεις, με ανάλογα οφέλη για τους χώρους επιβατών και αποσκευών. Το σασί είναι ελαφρύτερο αλλά και πιο άκαμπτο και, όπως υποστηρίζει η Kia, έχει σχεδιαστεί ώστε να μειώνει το επίπεδο του θορύβου που φτάνει στην καμπίνα και να προσφέρει καλύτερη ποιότητα κύλισης.

Στην καμπίνα υπάρχουν μαλακά πλαστικά, πιο άνετα καθίσματα και ένα σύστημα πολυμέσων που είναι συμβατό τόσο με το Apple CarPlay όσο και με το Android Auto.

Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον, το Optima προσφέρεται με τρεις κινητήρες: έναν ατμοσφαιρικό 2.4 με 186 PS και δύο τούρμπο TGD-i, στα 1,6 lt με 180PS και στα 2,0 lt με 250 PS.

O 1.6 τούρμπο συνδυάζεται με ένα 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, ενώ οι άλλοι δύο με κλασικό αυτόματο 6 σχέσεων. Στην Ευρώπη η γκάμα θα περιλαμβάνει, αναπόφευκτα, και κινητήρες ντίζελ, σχεδόν σίγουρα τον 1.600άρη τούρμπο και ενδεχομένως τον 2λιτρο, με τον 2.4 να μένει μόνο για τη Βόρεια Αμερική.

Τέλος, το πρωτότυπο Sportspace που παρουσιάστηκε στη Γενεύη και μας έδωσε την πρώτη γεύση από το νέο Optima θα αποτελέσει τη βάση για την εξέλιξη μιας έκδοσης station wagon.

[Πηγή: Kia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube