Επίσημες φωτογραφίες από την καμπίνα του νέου Jeep Wrangler 2018

Επίσημες φωτογραφίες από την καμπίνα του νέου Jeep Wrangler 2018

H Jeep συνεχίζει την πρακτική της αποκάλυψης του νέου Wrangler 2018 με δόσεις και αυτή τη φορά σειρά είχε το εσωτερικό.

Πρώτα ήρθαν οι τρεις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα στο SEMA Show στο Las Vegas, δίνοντάς μας μια σαφή άποψη για το δίθυρο και 4θυρο μοντέλο Unlimited. Και μας επιβεβαίωσαν ότι το νέο Wrangler JL μοιάζει πολύ με το απερχόμενο JK.

Στη συνέχεια ήρθαν οι δήθεν διαρρεύσασες φωτογραφίες από το δίθυρο και 4θυρο μοντέλο Rubicon από δοκιμές του αυτοκινήτου στη Νέα Ζηλανδία. Και τώρα σειρά έχουν, σε πρώτη προβολή, οι φωτογραφίες της καμπίνας που δείχνει ωραία και θα τολμούσαμε να πούμε εξευρωπαϊσμένη.

Οι δύο από τις φωτογραφίες δείχνουν ένα εσωτερικό σαφώς πιο μοντέρνο και βελτιωμένο από αυτό του απερχόμενου μοντέλου, Το τιμόνι για την περίπτωση έχει περισσότερες χρωμιωμένες ενθέσεις, ενώ η κεντρική οθόνη του infotainment είναι μεγαλύτερη και κατά κάποιο τρόπο με πιο έντονη παρουσία στην καμπίνα, ενώ και όλα τα χειριστήρια και τα κουμπιά έχουν ανασχεδιαστεί. Επίσης υπάρχει μια μικρή οθόνη στο καντράν, ανάμεσα στα δύο κεντρικά «μάτια» που αποτελεί νέο στοιχείο για το Wrangler. Εν κατακλείδι, η γενική εικόνα του ταμπλό διαθέτει την ίδια αύρα με αυτή του Renegade.



Το Jeep λέει ότι ο νέος «εσωτερικός σχεδιασμός του Wrangler συνδυάζει αυθεντικό στιλ, κατασκευαστική ακρίβεια και υλικά υψηλής ποιότητας που έχουν αποτέλεσμα βελτιωμένη πρακτικότητα και άνεση για τον οδηγό και τους επιβάτες».

Από το εγχειρίδιο χρήσης που διέρρευσε στο web γνωρίζουμε ότι ο μικρότερος κινητήρας θα είναι ο 4κύλινδρος σε σειρά δίλιτρος τούρμπο Hurricane που πιθανότατα θα εφοδιάσει από το 2018 τα Wrangler JL/JLU. Ένα μοτέρ αλουμινένιο, άμεσου ψεκασμού, με μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων και τούρμπο διπλής εισόδου που πιθανότατα θα αποδίδει 300 άλογα.  Άμεσα διαθέσιμος θα είναι ο υπάρχων 3,6λιτρος Pentastar V6 των 290 PS, σε αναβαθμισμένη εκδοχή με ESS, και ο οποίος θα συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο σασμάν εξελιγμένο από την ZF. Ο 2.8 του υπάρχοντος μοντέλου καταργείται, τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ. Από το 2018 αναμένεται τα JL/JLU να μπορούν να εφοδιαστούν και με τον 3λιτρο EcoDiesel V6, ενώ φήμες κάνουν λόγο και για υβριδικές εκδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Jeep Wrangler 1987-2017, μια ιστορία 30 ετών

Όσον αφορά την αποδοτικότητα του Pentastar V6, το 4θυρο Wrangler JKU (το υφιστάμενο) κατατάσσεται από την EPA (Environmental Protection Agency) ότι καταναλώνει 14,7 lt/100 στην πόλη και 11,2 lt/100 km στον αυτοκινητόδρομο. Κατά πάσα πιθανότητα, λοιπόν το JLU λοιπόν θα είναι ικανό για κάτι σε 13 λίτρα για την πόλη και λίγο πάνω από 10 lt/100 km για τον αυτοκινητόδρομο.

 

Το Wrangler φυσικά θα κάνει χρήση της τελευταίας γενιάς full-time 4WD Selec-Trac της Jeep, διατηρώντας το αυτοκίνητο στην κορυφαία θέση όσον αφορά τις δυνατότητές του εκτός ασφάλτου. Και καθώς η έκδοση Rubicon είναι η κατ’ εξοχήν τέτοια του αυτοκίνητου για σκληρό 4x4, θα διαθέτει κατ’ επιλογή τετρακίνηση 4:1 Rock-Trac, και μοναδικούς, φαρδύτερους άξονες (Dana M210/M220), και σχέση μετάδοσης για πίσω 4,10:1. Επίσης υπάρχει διαφορετική από τα άλλα μοντέλα αντιστρεπτική ράβδος που μπορεί να αποσυνδεθεί, καθώς και μπαταρία AGM 650A.

H τιμή του Wrangler 2018 για την αμερικανική αγορά θα ξεκινά από τις $30.445 για την έκδοση Unlimited, χωρίς τα έξοδα αποστολής που είναι 995 δολάρια, ανεβάζοντας την τιμή του στις $31.440, ενώ θα υπάρχει όπως μάθαμε στο SEMA Show 2017 μια λίστα από 200 αξεσουάρ της Mopar.

Οι ημέρες όμως πλησιάζουν για το Los Angeles Auto Show 2017, όπου και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το αυτοκίνητο, οπότε θα έχουμε τα πλήρη τεχνικά και εμπορικά χαρακτηριστικά του νέου Jeep Wrangler 2018. Υπομονή λοιπόν μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube