Επίσημο: Νέο FIAT 124 Spider 2016 EU spec

Επίσημο: Νέο FIAT 124 Spider 2016 EU spec

Μόλις δόθηκαν στη δημοσιότητα οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές και επιπλέον φωτογραφίες του νέου ιταλικού ρόουντστερ.

Το FIAT 124 Spider επιστρέφει μετά από σχεδόν 50 χρόνια, προσφέροντας ιταλικό στιλ σε μια σύγχρονη προσέγγιση του πρώτου, θρυλικού Spider.

Χαρακτηριστικά στοιχεία που παραπέμπουν στο πρώτο μοντέλο του 1966 είναι η φαρδιά, κυψελωτή μάσκα, οι προβολείς σε εσοχή, τα «φουσκώματα» στο καπό, η πλαϊνή γραμμή του αμαξώματος και τα οριζόντια, παραλληλόγραμμα πίσω φώτα.

Ο κινητήρας που θα φοράει η ευρωπαϊκή έκδοση του 124 Spider –σε αντίθεση με την αμερικάνικη έκδοση – θα είναι ο 1.4 MultiAir Turbo με ιπποδύναμη 140 PS και ροπή 24,5 kgm. Έχει εξελιχθεί ειδικά για διαμήκη τοποθέτηση και έχει το ιντερκούλερ του τοποθετημένο μπροστά για τη μέγιστη ψύξη του συμπιεσμένου αέρα εισαγωγής.

Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 6 σχέσεων, η ανάρτηση είναι με διπλά ψαλίδια μπροστά και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, και το διαφορικό ελεύθερο. Μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στη μείωση των θορύβων και κραδασμών, με –μεταξύ άλλων– ηχομονωτικό παρμπρίζ. Η υφασμάτινη σκεπή είναι μελετημένη για να την ανοίγει και να την κλείνει ο οδηγός με το ένα χέρι.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας έως και προσαρμοζόμενους προβολείς και κάμερα οπισθοπορείας. Μέσα υπάρχει οθόνη αφής 7 ιντσών για το ψηφιακό σύστημα πολυμέσων, συνδεσιμότητα Bluetooth, θερμαινόμενα καθίσματα και είσοδος/εκκίνηση χωρίς κλειδί. Ως έξτρα προσφέρεται ηχοσύστημα Bose με 9 ηχεία που περιλαμβάνουν δύο στα προσκέφαλα για υψηλή απόδοση ακόμα και με ανοιχτή την οροφή.

Το νέο Spider διατίθεται σε δύο εκδόσεις: 124 Spider (Classica) και Lusso. Το χρωματολόγιο περιλαμβάνει 8 χρώματα: Rosso Passione (κόκκινο), Bianco Gelato (λευκό), Nero Vesuvio (μαύρο μεταλλικό), Grigio Argento (γκρι μεταλλικό), Grigio Moda (σκούρο γκρι μεταλλικό) Bronzo Magnetico (μπρούντζινο μεταλλικό), Azzurro Italia (μπλε μεταλλικό) και το τριπλής επίστρωσης λευκό Bianco Ghiaccio.

Για τον εορτασμό της επιστροφής του θρυλικού ονόματος, 124 αυτοκίνητα θα είναι διαθέσιμα στην ειδική έκδοση Anniversary. Το καθένα θα έχει τη δική του αριθμημένη πλάκα και όλα θα είναι κόκκινα με μαύρο δέρμα στο εσωτερικό τους.

Το 124 Spider θα φτάσει στις εκθέσεις της FIAT το καλοκαίρι του 2016.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube