Επίσημο: Νέο ATS Wild Twelve

Επίσημο: Νέο ATS Wild Twelve

Η ATS σε συνεργασία με την Torino Design αποκάλυψε το πρωτότυπο Wild Twelve στο Parco Valentino Salone στο Torino.

Ο νέος ιδιοκτήτης της ATS Piero Jacometti ετοιμάζεται να βάλει σε παραγωγή το νέο σούπερκαρ της εταιρείας που θα κατασκευαστεί σε μόλις 30 κομμάτια.

Το Wild Twelve θα φτιάχνεται στο πρώην εργοστάσιο της Bugatti στο Campogalliano, όπου συναρμολογείτο η EB110. Τη φόρμα και το αισθητικό μέρος του νέου σούπερκαρ της ATS επιμελήθηκε το Centro Stile di Torino Design υπό τους Giuliano Biasio και Roberto Piatti.

Η σιλουέτα του Wild Twelve είναι εξίσου εντυπωσιακή με τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου: 12κύλινδρο μοτέρ 3,8 λίτρων με δύο τούρμπο και δύο ηλεκτρομοτέρ που αποδίδουν συνδυασμένη μέγιστη ισχύ 860 PS και 93,6 kgm και που κινούν τροχούς μέσω ενός αυτομάτου σασμάν εννέα ταχυτήτων. Το θερμικό μοτέρ κινεί τους πίσω τροχούς, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες, ισχύος 55 PS ο καθένας, κινούν τους εμπρός διαμορφώνοντας το Wild Twelve των 1.450 kg σε τετρακίνητο.  

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το Wild Twelve επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 2,6”, στα 200 km/h σε 6,2” και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 390 km/h. Επιπλέον, το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Wild Twelve, κάνοντας χρήση μόνο της μπαταρίας ιόντων λιθίου που κινεί τα ηλεκτρομοτέρ, μπορεί να διανύσει αμιγώς ηλεκτρικά απόσταση μέχρι 30 km.

Η τιμή του νέου ATS Wild Twelve δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αλλά εκτιμούμε ότι θα ξεπερνά τις €500.000.

[Πηγή ATS]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube