Torino Design: Νέο ATS Wildtwelve

Torino Design: Νέο ATS Wildtwelve

Η Automobili Turismo and Sport επανέρχεται στην αυτοκινητική σκηνή με ένα νέο υβριδικό επεναφορτιζόμενο σούπερκαρ με το όνομα Wildtwelve.

H Automobili Turismo and Sport, η γνωστή μας ATS, είναι μια ιταλική φίρμα που γεννήθηκε στη δεκαετία του ’60, ως απότοκο μια μαζικής φυγής μηχανικών από τη Ferrari εκείνη την εποχή.

H ιστορία δεν μακροημέρευσε, αλλά τώρα ξαναγεννήθηκε χάρη στην ώθηση μερικών παθιασμένων επενδυτών.

Το πρώτο της σούπερκαρ σχεδιάστηκε από την Torino Design των Roberto Piatti και Giuliano Biasi. Το Wildtwelve, όπως ονομάζεται, κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από κάρμπον –σασί και αμάξωμα- και προβλέπεται να βγει σε 30 κομμάτια. Το Wildtwelve παίρνει τη σκυτάλη από προηγούμενες προτάσεις που δεν είχαν συνέχεια και αποτελεί την εικόνα της επιστροφής της ATS στο αυτοκινητικό προσκήνιο, σύμφωνα μα τους υπεύθυνους της εταιρείας.

Κάτω από το καπό του Wildtwelve βρίσκεται ένας διτούρμπινος V12 με χωρητικότητα 3,8 λίτρα που συνδυάζεται με αυτόματο σειριακό σασμάν εννέα ταχυτήτων. Το θερμικό μοτέρ υποστηρίζεται στον επαναφορτιζόμενο υβριδικό συνδυασμό του από δύο ηλεκτρομοτέρ των 55 PS, τοποθετημένων εμπρός. Η ATS δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του V12 ούτε αναφέρθηκε στη συνδυασμένη ισχύ του Wildtwelve, παρά μόνο αρκέστηκε να δηλώσει ότι η τελική ταχύτητά του είναι 390 km/h και το βάρος του 1.450 kg.

Τα πάντα στο Wildtwelve θα είναι σχεδιασμένα in-house και το αυτοκίνητο θα διατεθεί τόσο σε έκδοση δρόμου όσο και προετοιμασμένο για αγωνιστικό.

[Πηγή ATS]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube