Επίσημο: Νέο Ariel Nomad

Επίσημο: Νέο Ariel Nomad

Ένα μήνα ύστερα από την «αναγγελία» του Nomad, η Ariel Motor Company έδωσε πληροφορίες και περισσότερες φωτογραφίες.

Από την πρώτη αναγγελία του Ariel Nomad γνωρίζαμε ότι βασίζεται στο οικείο μας πια Atom [video], αλλά σχεδιάστηκε για απαιτητικές διαδρομές off-road, παραμένοντας όμως με την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Η συνταγή για να μετεξελιχτεί το Atom στο χωματερό Nomad ήταν η αύξηση της απόστασης από το έδαφος, ανάρτηση με μεγάλες διαδρομές, χωμάτινα λάστιχα σε πιο φαρδιές ζάντες και βέβαια τις απαραίτητες προσθήκες και ρυθμίσεις στο σασί για να αντεπεξέλθει στα off-road καθήκοντά του. Το σωληνωτό σασί του Nomad έχει φυσικά και ενισχυμένο κλωβό ασφαλείας.

Το νέο Ariel Nomad ζυγίζει 670 kg και κινείται από ένα 4κύλινδρο μοτέρ Honda με 2.400 κυβικά. Ο κινητήρας αυτός αποδίδει 238 PS στις 7.200 και μέγιστη ροπή 30,6 kgm στις 4,300 rpm που κατευθύνονται στους πίσω τροχούς μέσω ενός σφιχτού σε κλιμάκωση 6αριού σασμάν. Με τέτοια αναλογία κιλών ανά ίππο, το Ariel Nomad χρειάζεται 3,5” για να πιάσει από στάση τα 100 km/h και ξεπερνά στην ευθεία τα 200 km/h.

H Ariel Motor Company δηλώνει ότι το Nomad θα είναι διαθέσιμο προς πώληση το προσεχές καλοκαίρι με τιμή εκκίνησης τις £27.500 (χωρίς ΦΠΑ), το ισόποσο των 34.950 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο αναλυτικό δελτίο Τύπου της εταιρείας στο παρακάτω link

[Πηγή Ariel Motor Company]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube