Επίσημο: Νέο Ariel Nomad για απαιτητικό 4x4

Επίσημο: Νέο Ariel Nomad για απαιτητικό 4x4

Εάν είστε ένας πλούσιος ιδιοκτήτης Ariel και ψάχνετε για το απόλυτο 4x4 με σωληνωτό πλαίσιο, υπομονή μέχρι τις 9 Ιανουαρίου.

Σκεφτείτε ένα «κλασικό» Ariel Atom που σχεδιάστηκε να κάνει στο χώμα, στα βουνά και στα λαγκάδια ό,τι κάνει στην πίστα και τότε θα έχετε το Nomad.

To απόλυτο 4x4 της Ariel ζυγίζει επίσης κάτω από 800 kg και διαθέτει το ίδιο μινιμαλιστικό στιλ και το σωληνωτό πλαίσιο με το Atom [video]. Διαθέτει επιπλέον όμως, μεγάλα τρακτερωτά λάστιχα, ενισχύσεις αμαξώματος, μια μεγάλη σιδεριά για εμπρός προφυλακτήρα και ένα στιβαρό ρολ κέιτζ. Παραδόξως και ανησυχητικά, η κίνηση μεταδίδεται μόνο στους πίσω τροχούς!

«Έχουμε κάνει αρκετές δοκιμές σε δασικούς δρόμους και ειδικές διαδρομές ράλι και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά», δήλωσε ο Henry Siebert-Saunders, γιος του Simon Saunders, του επικεφαλής της Atom, στους συναδέλφους μας του Autocar. «Γνωρίζουμε ότι είναι γρήγορο και σταθερό. Αλλά δεν παύει να παραμένει ένα δικίνητο αυτοκίνητο. Αναμένουμε να ανακαλύψουμε πώς ανταποκρίνεται σε πραγματικές συνθήκες off-road, σε κροκάλες και στη λάσπη, και πάντα σε σύγκριση με τα παραδοσιακά 4x4», συμπλήρωσε. Και κατέληξε, «το Nomad παραμένει ένα πολύ γρήγορο αυτοκίνητο στην άσφαλτο. Ίσως όχι τόσο γρήγορο όσο ένα Atom, αλλά είναι ικανό να κάνει τόσα πολλά πράγματα που ένα Atom δεν θα μπορούσε ούτε να τα διανοηθεί».

To Autocar αναφέρει ότι το Ariel Nomad θα κινείται από ένα 2,4λιτρο μοτέρ με περίπου 200 PS που θα συνδυάζεται στάνταρ με 6άρι χειροκίνητο σασμάν της Honda και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Προφανώς θα υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα στοιχεία εξοπλισμού για ακραίο off-roading με το λανσάρισμα του Nomad στις 9 Ιανουαρίου.

[Πηγή Autocar]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube