Επίσημο: Αυτή είναι η νέα McLaren 650S

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα McLaren 650S

Το νέο μοντέλο της McLaren γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ 12C και P1.

Μετά από ένα teaser την προηγούμενη εβδομάδα και την διαρροή μέσα στο Σαββατοκύριακο, η McLaren Automotive παρουσίασε σήμερα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της 650S.

Το νέο μοντέλο, που βασίζεται στην 12C, θα παρουσιαστεί επίσημα στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης. Όπως είναι ευκόλως αντιληπτό, η νέα 650S μοιάζει σχεδόν ίδια με την 12C στο πίσω μέρος, όμως το μπροστινό παραπέμπει στην κορυφαία P1 και σύμφωνα με την McLaren αυξάνει την κάθετη δύναμη στον εμπρός άξονα, ενώ βελτιώνει και την σταθερότητα του μοντέλου σε στροφές υψηλής ταχύτητας. Σε συνδυασμό μάλιστα και με τα νέα αεροδυναμικά βοηθήματα στα πλευρικά μαρσπιέ, η νέα 650S διαθέτει 24% μεγαλύτερη κάθετη δύναμη κινούμενη με 241 km/h, σε σχέση με την 12C.

Η ονομασία 650S βγήκε από την ισχύ του βελτιωμένου twinturbo V8 των 3,8 λίτρων της 12C, που πλέον αποδίδει 25 ίππους παραπάνω, και το S μεταφράζεται ως Sport. Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου θα ανακοινωθούν στην παρουσίασή του, με την McLaren απλά να αναφέρει ότι είναι ταχύτερη από την 12C.

Ακόμα, η νέα 650S πατάει σε νέας σχεδίασης 5άκτινες ζάντες που ντύνονται με ειδικά εξελιγμένα ελαστικά P Zero Corsa της Pirelli.

Τέλος, η νέα McLaren 650S θα προσφέρεται σε κουπέ και spider και η εμπορική της διάθεση θα ξεκινήσει λίγο πριν το καλοκαίρι.

[Πηγή: McLaren Automotive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube