Επίσημο: Αυτή είναι η καμπίνα του νέου Volvo XC90

Επίσημο: Αυτή είναι η καμπίνα του νέου Volvo XC90

Η Volvo έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του εσωτερικού του επερχόμενου XC90.

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Volvo XC90 , το οποίο συνοδηγήσαμε κατ' αποκλειστικότητα πριν από δύο περίπου μήνες, αποκαλύφθηκαν online, τρεις μήνες πριν από την επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου, τον Αύγουστο.  

Με τη σημείωση ότι αυτή η καμπίνα θα είναι η πιο πολυτελής που έχει κατασκευαστεί ποτέ για Volvo, το εσωτερικό του XC90 υιοθετεί μια ιδιαίτερα λιτή διαμόρφωση. Η συνταγή για να επιτευχθεί αυτό είναι η αντικατάσταση των περισσοτέρων κουμπιών και διακοπτών με μια οθόνη αφής που μοιάζει με τάμπλετ. Ένα έργο που έχουμε ξαναδεί στην καμπίνα του Tesla Model S, πριν από δύο χρόνια.

Το εντυπωσιακότερο όλων όμως στην καμπίνα του XC90 είναι ο κρυστάλλινος λεβιές ταχυτήτων που θα κατασκευάζει η σουηδική υαλουργία Orrefors. Επιπλέον τα χειριστήρια για την ένταση και το stop/start είναι κομμένα με διαμάντι.

Οι επενδύσεις στην καμπίνα του XC90 θα είναι ένας συνδυασμός από μαλακό δέρμα, ξύλινες διακοσμήσεις, αλουμινένια στοιχεία, αλλά και άλλα ακριβά υλικά, ενώ το καντράν θα είναι πλήρως ψηφιακό. Ο ηλεκτρονικός κλιματισμός θα είναι τεσσάρων ζωνών και θα συνδυάζεται με ένα state-of-the-art σύστημα αναγνώρισης φωνής και ενσωματωμένο σύστημα Apple CarPlay.

Η καμπίνα του XC90 θα είναι στάνταρ με 7θέσια διάταξη, όπου η τρίτη σειρά καθισμάτων θα μπορεί να φιλοξενήσει επιβάτες μέχρι 1,70, ενώ κάθε επιβάτης θα έχει το δικό του αποθηκευτικό χώρο για μικροπράγματα.

Η Volvo ανακοίνωσε επίσημα ότι η επόμενη γενιά του XC90 θα λανσαριστεί τον προσεχή Αύγουστο, με την παραγωγή να ξεκινά στις αρχές του 2015 στο εργοστάσιο Torslanda, στο Gothenburg της Σουηδίας.

[Πηγή Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube