Επίσημο: Ανανεωμένο Lada Niva Urban

Επίσημο: Ανανεωμένο Lada Niva Urban

Η ρωσική AvtoVAZ παρουσίασε την ελαφρά ανανεωμένη έκδοση του βασικού της off-roader, του Lada Niva.

Το Lada Niva, το ρωσικό εμβληματικό 4x4 που μετρά ήδη 37 χρόνια στην πλάτη του, υπέστη ένα ελαφρύ facelift.

Η ανανέωση συνίσταται σε ελαφρά διαφορετική μάσκα, με γρίλια με τρεις αεροεισαγωγές, προφυλακτήρες βαμμένους στο χρώμα του αμαξώματος και πομπέ πίσω καθαριστήρα. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες με το κάλυμμα στον αφαλό, ενώ στην καμπίνα υπάρχουν κάμποσα αναβαθμισμένα υλικά, ηλεκτρικά παράθυρα και a/c.

Κάτω από το καπό του Lada Niva Urban βρίσκουμε το γνωστό μας 4κύλινδρο 1.700άρη κινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 82 PS στις 5.000 rpm που συνδυάζεται με χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο ταχυτήτων. Η ροπή περνά μόνιμα στους τέσσερις τροχούς μέσω τριών διαφορικών: εμπρός, πίσω και ελεύθερο κεντρικό που διασφαλίζουν τη δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού και κλειδώματος.   

Το ανανεωμένο Lada Niva Urban που ζυγίζει 1.210 kg πιάνει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε 22” και φτάνει σε τελική ταχύτητα τα 137 km/h.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη έκδοση Urban του ανανεωμένου Lada Niva θα μάθουμε τον Αύγουστο, οπότε και το αυτοκίνητο θα ντεμπουτάρει επίσημα στο Σαλόνι της Μόσχας.

Η έκδοση αυτή αποτελεί μάλλον και το κύκνειο άσμα του μοντέλου, καθώς ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο αναμένεται το 2016 και υπό την αιγίδα πια της συμμαχίας Renault-Nissan που ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο της AvtoVAZ.

[Πηγή drive.ru]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube