Επίσημο: Ανανεωμένο Kia Optima

Επίσημο: Ανανεωμένο Kia Optima

Με την ευκαιρία του Σαλονιού της Γενεύης, η Kia κομίζει μικρές τροποποιήσεις στο μεσαία μπερλίνα της της, το Optima. Η ομώνυμη στέισον έκδοση ενσωματώνει και αυτή μικρές αισθητικές αλλαγές, ενώ όλη η γκάμα αναθεωρεί τα μοτέρ προκειμένου να ανταποκρίνονται στις περιβαλλοντικές νόρμες.

Οι κατασκευαστές επικεντρώνονται τόσο πολύ στα SUV που έχουμε ξεχάσει ότι υπάρχουν και μπερλίνες στον κατάλογό τους. Τέτοια είναι και η περίπτωση της Kia που προσφέρει το Optima (αλλαχού και όχι στην Ελλάδα) σε πολλές παραλλαγές -υβριδικό, μπερλίνα, GT, στέισον... Ένα αυτοκίνητο με μάλλον επιτυχημένη καριέρα, με 16.800 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2017, μέσα σε μια κατηγορία μαζικών κατασκευαστών που τη μερίδα του λέοντος αρπάζουν δύο τρία δημοφιλή μοντέλα.

Ωστόσο, το κορεατικό αυτοκίνητο θα κερδίσει με κάποιες περιορισμένες επικαιροποιήσεις στο Σαλόνι της Γενεύης, όπου η Kia θα αποκαλύψει το φρεσκάρισμα του αυτοκινήτου. Ούτως ή άλλως, προβλέπεται να μείνει στην αγορά για περίπου 1,5 χρόνο, μέχρι την παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Optima το 2020.



Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η εξαφάνιση του 1.7 CRDI υπέρ ενός νέου 1.6 CRDI με τεχνολογία κατάλυσης SCR για την εκπλήρωση του προσωρινού προτύπου Euro 6d. Η απόδοση του νέου μοτέρ είναι ελαφρώς μειωμένη με 136 PS και 32,6 kgm έναντι 141 και 34,7 αντίστοιχα. Ένας ακόμη κινητήρας κάνει την άφιξή του με την ανανέωση: Ο 4κύλινδρος 1.600άρης βενζινοκινητήρας τούρμπο με 180 άλογα και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Το δίλιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση, ενώ το ίδιας χωρητικότητα τούρμπο το Optima GT των 245 ίππων.

Όσον αφορά το αισθητικό κομμάτι, οι τροποποιήσεις κυρίως αφορούν, όπως συνήθως κατά τη διάρκεια μιας ανασχεδίασης, τους προφυλακτήρες και τα φώτα, ειδικά στο πίσω μέρος με το πέρασμα σε λυχνίες LED. Στο εσωτερικό, οι λίγες αλλαγές αφορούν το τιμόνι (νέο σχέδιο) και μερικά ένθετα χρωμίου στην κεντρική κονσόλα. Οι εκδόσεις GT και GT Line διαθέτουν και νέα σχέδια σε ζάντες και αναθεωρημένα φώτα ομίχλης, ενώ η Kia έχει επανασχεδιάσει τις μπούκες της εξάτμισης.



Το φρεσκαρισμένο Kia Optima, σε όλες τις εκδόσεις του, θα είναι διαθέσιμο προς παραγγελία το τρίτο 3μηνο του χρόνου. Αυτά βέβαια για την Ευρώπη, καθώς απ’ ό,τι μάθαμε από την ελληνική αντιπροσωπεία προσανατολίζεται στην εισαγωγή του από τις αρχές του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube