Επίσημο: Ανανεωμένο Ford Ranger 2015 [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Ford Ranger 2015 [video]

Η Ford αποκάλυψε επίσημα το φρεσκαρισμένο Ranger 2015 που αναμένεται στις αγορές το προσεχές φθινόπωρο.

Το ανανεωμένο Ford Ranger 2015 είναι ήδη έτοιμο με ανεπαίσθητες αισθητικές αλλαγές και σημαντικότερες μηχανολογικές. Να θυμίσουμε ότι τη μερική αποκάλυψη του αυτοκινήτου είχε κάνει με video της η Ford Asia Pacific τον περασμένο Νοέμβριο.

Μια από αυτές αφορά το 5κύλινδρο μοτέρ ντίζελ Duratorq TDCi των 3,2 λίτρων που φορά αναθεωρημένο σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση κατά 18%. Κατά τα λοιπά, το μοτέρ αποδίδει μέγιστη ισχύ 200 PS και μέγιστη ροπή 47,9 kgm και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο σασμάν.

Η γκάμα των κινητήρων συμπληρώνεται από ακόμα τρία μοτέρ. Το 4κύλινδρο 2,2λιτρο Duratorq TDCi με 160 PS και 39,2 kgm. Το ίδιο μοτέρ, σε επιλεγμένες αγορές, θα διατεθεί detuned στους 130 PS και πιο αποδοτικό, όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει 22% χαμηλότερη κατανάλωση. Ακόμη, το ανανεωμένο Ranger 2015 θα είναι διαθέσιμο με τον 2,5άρη βενζινοκινητήρα Duratec με 166 PS και 22,9 kgm.

Το νέα Ranger 2015 4x4 θα έχουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κιβώτιο μεταφοράς και κοντές σχέσεις 4x4, καθιστώντας ικανό αυτό το Ford να ρυμουλκεί 3.500 kg. Το Μπλε Οβάλ λέει ότι αναθεώρησε και τη ρύθμιση της ανάρτησης, προκειμένου το Ranger να γίνει πιο άνετο, ενώ επαναρρυθμίστηκε και το ηλεκτρονικά υποβοηθούμενο τιμόνι για να γίνει πιο ακριβές.

Το 2015 Ranger 2015 θα εφοδιάζεται με το σύστημα πολυμέσων SYNC 2 που θα υποστηρίζεται από 8ιντση οθόνη αφής, σε συνδυασμό με μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως ενεργό cruise control, συναγερμό ακούσιας αλλαγής λωρίδας, σύστημα διατήρησης λωρίδας, παρκοραντάρ εμπρός πίσω, βοήθημα εκκίνησης σε ανηφόρα, ενεργό load control και υποβοήθηση φρεναρίσματος πανικού.   

Το νέο Ford Ranger 2015 αναμένεται στις εκθέσεις το προσεχές φθινόπωρο, ενώ την κατασκευή του αναλαμβάνουν τα εργοστάσια της εταιρείας στην Ταϊλάνδη, στην Αργεντινή και στη Ν. Αφρική.

[Πηγή Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube