Eπετειακό Volkswagen Polo GTI περιορισμένης παραγωγής

Eπετειακό Volkswagen Polo GTI περιορισμένης παραγωγής

Για τον εορτασμό των 25 χρόνων του, το Volkswagen Polo GTI αποκτά μια ειδική έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 2.500 μονάδες.

Volkswagen Polo GTI

Αν και το αρκτικόλεξο «GTI» τις περισσότερες φορές μας παραπέμπει στο Golf, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το άλλο συνονόματο της εταιρείας, το Volkswagen Polo GTI που εφέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στην αγορά.

Για τον εορτασμό των 25 χρόνων του Volkswagen Polo GTI, το Volfsburg εξέλιξε μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής, κάτι που είχε γίνει και με το Golf. 

Το Polo GTI ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 και σήμερα βρίσκεται στην έκτη του γενιά, αποτελώντας ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα GTi στη σουπερμίνι κατηγορία.

Volkswagen Polo GTI Edition 25

Το Volkswagen Polo GTI Edition 25, όπως είναι η πλήρης ονομασία του μοντέλου, θα παραχθεί σε 2.500 μονάδες με τις πωλήσεις του να ξεκινούν από την 1η Ιουνίου του 2023.

Εξωτερικά, το Volkswagen Polo GTI Edition 25 ξεχωρίζει από τα αυτοκόλλητα της έκδοσης, τις νέες 18” μαύρες ζάντες και το μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα που συναντάται στους καθρέφτες και την οροφή. 

Γι' αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση, η Volkswagen διαθέτει και μια ειδική παλέτα χρωμάτων που αποτελείται από το σκούρο γκρι Smoke Grey Metallic, το λευκό Pure White, το γκρι Ascot Grey, το μπλε Reef Blue Metallic, το μαύρο Deep Black Pearl Effect και το κόκκινο Kings Red Metallic.

Volkswagen Polo GTI Edition 25

Επιπλέον, το Volkswagen Polo GTI Edition 25 διαθέτει χαμηλωμένη κατά 1,5 cm ανάρτηση και φώτα matrix LED, ωστόσο καμία επέμβαση δεν έχει γίνει στο μηχανολογικό προφίλ. Έτσι και αυτή η έκδοσή του εφοδιάζεται με τον δίλιτρο TSI των 207 PS που συνδυάζεται με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG7. 

Να σημειωθεί πως η αυτή η έκδοση του Polo GTI αποκτά ακόμα περισσότερο συλλεκτικό χαρακτήρα από τη στιγμή που όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει νέα γενιά για το δημοφιλές supermini λόγω ρύπων. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube